VROUWEN IN HET THAISE LUCHTRUIM (video)

0
454

~EEN HUWELIJK MET DE SMALLE TROUWRING~
(Getrouwd zijn met meer vrouwen tegelijk)


Het Thaise leger of in ieder geval de Thaise luchtmacht heeft het tot nu toe moeten doen zonder vrouwen in de cockpit. Daar gaat verandering in komen. De emancipatie van Thailand houdt in dat in ieder geval een selectieprocedure voor vrouwelijke piloten is opgestart.image

Er komen vrouwen in het Thais luchtruim dat is de wens van de Royal Thai Air Force. De luchtmacht, pakt dit groots aan en toont zijn bereidwilligheid om echt de verandering te maken. Voor de eerste ronde zijn wel acht dames uitgekozen. De schriftelijke eerste test bracht al meteen de scheiding, er bleven er wel drie van over. Aangezien de Thaise luchtmacht mikt op vijf vrouwelijke piloten zal er dit jaar nog minstens een ronde moeten plaatsvinden.

EERSTE VROUWEN IN HET THAISE LUCHTRUIM

De drie dames die nu zijn geselecteerd, Suwattana Chanthalert, Sirithorn Lawansatien en Chonnisa Supawan, ogen niet vervaarlijk maar eerder pleasing.

Op grote hoogte en in de cockpit van een vliegtuig doet het uiterlijk er natuurlijk niet toe, maar de foto’s die nu vrijgegeven zijn voldoen eerder als trekkertje voor nieuwe mannelijke piloten als vrouwen die het de heren eens moeilijk gaan maken.

De selectieprocedure is nog maar in zijn beginfase of de dames na de schriftelijk test ook de fysieke test en de een jaar durende training overleven is de vraag.

Een van de drie Suwattana Chanthalert heeft in ieder geval een goede motivatie. De uit Pattani afkomstige jonge vrouw heeft haar vader verloren bij een aanval van opstandelingen in het Zuiden. Na haar bachelor aan Rangsit University is ze een training gestart aan het Bangkok Aviation Center.

Met dank aan www.hieristhailand.nl