VROUW VAN DE IVOORKUST OP VLIEGVELD PHUKET AANGEHOUDEN MET 1,2 COCAÏNEBOLLETJES KG. IN HAAR MAAG

0
1115

~WIE ZICH AAN EEN EZEL SCHUURT, KRIJGT HAREN~

(Als je met slechte mensen omgaat neem je hun slechte eigenschappen langzaam over)


PHUKET:- Eergisteren is er een 27-jarige vrouw uit Ivoorkust op het Thaise eiland Phuket gearresteerd nadat op een röntgenfoto op de luchthaven gebleken was, dat ze meer dan een 1 kg cocaïne in haar maag had, welke was verpakt in tientallen kleine bolletjes.

De vrouw werd afgelopen woensdagnacht op de internationale luchthaven van Phuket aangehouden door douaneautoriteiten nadat ze geland was met een vlucht vanuit Doha.

Een röntgenfoto onthulde dat ze meer dan 60 kleine bolletjes in haar maag had met een totaal gewicht van 1,2 kg cocaïne, zo onthulde Khun Sirinya Sitdhichai, generaal bij de Thaise narcoticabrigade.De drugs waren waarschijnlijk bestemd voor rijke klanten in Bangkok, voegde hij eraan toe.

“Anders dan methamphetamine, wordt cocaïne en Ice (crystal meth) door een zeer elite groep van rijke klanten in Bangkok gebruikt,” zo vertelde hij tegen de reporter van het AFP.

Hij zei dat drugshandelaren uit West-Afrika routinematig Afrikaanse of Aziatische vrouwen inhuren om als “pakezeltjes” narcotica Thailand in te smokkelen, een land waarbij grenzen en luchtverbindingen slecht bewaakt zijn en het daardoor het tot een populaire doorvoerstop maken voor allerlei soorten smokkelwaar.

De “pakezeltjes” vliegen vaak naar kleinere luchthavens buiten Bangkok en reizen dan over de weg om de drugs in de hoofdstad te verkopen, voegde hij eraan toe.

Thailand, een land met ongeveer 68 miljoen inwoners, heeft ’s werelds zesde grootste gevangenispopulatie dankzij de strenge drugswetgeving die meer dan tien jaar geleden werd uitgevaardigd maar helaas heeft deze wet de narcoticahandel en de enorme verslavingen niet de nek omgedraaid. Daarom is meer dan 70 procent van de veroordeelden in Thailand gevangen vanwege drugsgerelateerde delicten.

Het aandeel is nog groter onder de 39.000 vrouwelijke gevangenen in Thailand, dat meer vrouwen per hoofd van de bevolking gevangen houden dan welk ander land ook.

Maar terwijl koeriers en andere kleinschalige smokkelaartjes
routinematig worden gearresteerd, hebben de autoriteiten tot nu toe weinig moeite gedaan om de grote bazen achter de netwerken te ontmaskeren waardoor deze handel voor iedere crimineel interssant blijft.

De meest populaire drug in het koninkrijk is Crystal Meth, welke in Thailand tot de bekende Yaba tabletten worden geperst. Yaba heeft verschrikkelijke gevolgen omdat de gebruikers totaal doordraaien en staat bekend als het “Malloten Drug”

Daarnaast bestaat er in Thailand ook nog een pilletje, met een meer krachtige en pure versie welke bekend staat als “Ice”, en wordt gefabriceerd in schimmige fabriekjes in het gebied “de Golden Triangle Zone” in het noorden van Thailand grensend aan Myanmar en Laos

Informatie en bron:
Foto’s: Phuket Gazette
Content: Olleke Bolleke
Bron: New asia