VOLGENS DE THAISE MEDIA ZIJN DE PLASTIC WEGWERPTASJES AAN HET BEGIN VAN 2021 VERLEDEN TIJD

0
325

VOLGENS DE THAISE MEDIA ZIJN DE PLASTIC WEGWERPTASJES AAN HET BEGIN VAN 2021 VERLEDEN TIJD

~LATEN WIJ ELKAAR GÉÉN MIETJE NOEMEN~

(Laten we precies zeggen hoe we denken over de ander)


THAILAND:- Als Olleke Bolleke de Thaise media mag geloven, gloort er licht aan het einde van de tunnel voor wat betreft het gebruik van plastic zakjes in Thailand.

Uw nieuwsbeer las namelijk dat de Thaise media 1 januari 2021 betiteld hebben als “D-Day” voor het einde van plastic tassen welke voor eenmalig gebruik in het koninkrijk zijn bedoeld.

De Thai Public Broadcasting Service meldde dat er een overeenkomst was gesloten tussen het ministerie van Milieu en grote retailers zoals CP Group (7-Eleven), Central en The Mall Group om per 1 januari 2020 te stoppen met het uitdelen van plastic tassen.

Deze overeenkomst zal resulteren in een onmiddellijke vermindering van 30% van de miljarden tassen die jaarlijks aan Thais worden uitgedeeld.

Er zijn strategieën in ontwikkeling om de gemakswinkels en versmarkten aan te moedigen om ondertussen te beginnen met het stoppen van weggeven van de tasjes zodat Thailand tegen 1 januari 2021 plastic zakvrij zal zijn.

Het ministerie van natuurlijke hulpbronnen en milieu zal werken aan manieren om van het verbod op kunststoffen voor eenmalig gebruik een wettelijke vereiste te maken.

Thailand wordt genoemd als één van de toonaangevende vervuilers door plastic zakken. Het land is zelfs aangehaald als de zesde ergste vervuiler van de oceanen wereldwijd.

Maar dit zijn nog steeds de eerste stapjes om het milieu te vrijwaren van vervuiling, er is natuurlijk veel meer loos, laten wij elkaar géén mietje noemen, er moet namelijk een volledige verandering in gedachten en gedrag van de Thaise bevolking komen, pas dan, zullen er grote stappen genomen kunnen worden.

Auke Boon