Home Featured VOLGENDE WEEK DINSDAG IS ER WEER IN THAILAND EEN SUPER VOLLE MAAN AAN DE HEMEL TE BEKIJKEN

VOLGENDE WEEK DINSDAG IS ER WEER IN THAILAND EEN SUPER VOLLE MAAN AAN DE HEMEL TE BEKIJKEN

0
VOLGENDE WEEK DINSDAG IS ER WEER IN THAILAND EEN SUPER VOLLE MAAN AAN DE HEMEL TE BEKIJKEN

~ALS DE MAAN VOL IS, SCHIJNT ZE OVERAL~

(Als iemand gelukkig is, kan iedereen dat zien)


THAILAND:- Het nationale astronomisch onderzoeksinstituut van Thailand heeft vandaag bekend gemaakt dat er volgende week dinsdag in Thailand de grootste en helderste maan van 2018 te bezichtigen is, dit fenomeen staat ook wel bekend als de ‘Super Full Moon’.

De directeur van het National Astronomical Research Institute van Thailand zoals het officieel heet, Khun Saran Poshyachinda maakte bekend dat de volgende Super Full Moon op de avond van 2 januari’s aan de nachtelijke hemel zou verschijnen, doordat de afstand tussen de aarde en de maan dan “slechts” 356.595 kilometer groot is. Volgens Khun Saran zal de maan vanaf 18.00 uur aan de oostelijke horizon te zien zijn.

Hij moedigde de mensen ook aan om naar observatiecentra van het Nationaal Astronomisch Onderzoeksinstituut in Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Songkhla en Chachoengsao te komen, daar staan telescopen opgesteld om de geografische kenmerken van de maan te bekijken.

Voor wie dat te ver zou zijn, bestaat ook nog de mogelijkheid om naar één van 260 scholen te gaan, welk vernoemd zijn op de website van National Astronomical Research Institute. Deze scholen staan verdeeld over heel Thailand en in al deze 260 scholen zijn telescopen beschikbaar om dit prachtige fenomeen eens goed te bekijken.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke
Bron: Asia Nation