VOLGEND JAAR ZULLEN DRIE THAISE LUCHTHAVENS WORDEN GERENOVEERD OM HET DUBBELE AANTAL PASSAGIERS AAN TE KUNNEN

0
585

~WIE SPOEDIG GEEFT, GEEFT DUBBEL~

(Snel gegeven hulp wordt extra gewaardeerd)


THAILAND:- De provinciale luchthavens Krabi, Buriram en Surat Thani krijgen een fikse opknapbeurt om hun passagierscapaciteiten in 2020 te verdubbelen, voor deze make-over is een budget van 11,3 miljard baht vrijgemaakt.

De luchthaven van Krabi wordt gerenoveerd en uitgebreid om het dubbele van de capaciteit aan te kunnen. De nieuwe terminal zal dan 8 miljoen passagiers per jaar kunnen verwerken.

Op de luchthaven van Buriram in het noordoosten van Thailand wordt een tweede passagiersterminal gebouwd en gaat tegen de 700 miljoen Baht kosten.

De nieuwe terminal is nodig in de regio om de toename van toeristen te bedienen, het groeiende sporttoerisme te promoten en de upgradeplannen van de internationale luchthaven te ondersteunen. De nieuwe terminal verdubbelt de capaciteit van de luchthaven tot 1,7 miljoen passagiers per jaar.

De in de zuidelijke gelegen luchthaven Surat Thani zal ook worden opgewaardeerd om 3,6 miljoen passagiers per jaar te ontvangen, een stijging van 2 miljoen passagiers die nu de poortjes passeren.

Ook zullen op de drie luchthavens de commerciële huurruimtes worden uitgebreid. Ambtenaren overwegen ook de landings- en vliegtuigparkeerkosten te verhogen om de bouwbudgetten gedeeltelijk te kunnen compenseren.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger