PLAVOND STORT IN CENTRAL PINKLAO NAAR BENEDEN | 3 GEWONDEN

0
276

~UIT JE DAK GAAN~

(Buiten zinnen raken)


BANGKOK:- De Central Groep kan een aanklacht verwachten wegens nalatigheid zegt de politie, nadat een plafond naar beneden stortte in hun Central Pinklao winkelcentrum. Drie personen raakten daarbij gewond, een bezoeker en twee werknemers.

“Het is een geluk dat delen van het plafond niemand direct raakte, anders waren er veel meer mensen gewond geraakt,” zegt ltn-kol. Supasak Poriyanont. “De hele vloer was onder constructie. Delen er van, niet de gehele vloer, zijn naar beneden gevallen.”

Supasak was ter plaatse. Hij zei dat vallend puin een balkon raakte op de vierde verdieping, toen brak in kleinere stukken en daarna regende op het publiek op de begane grond. Constructiebalken vielen ook, die beschadigden auto’s die in de verkoop stonden.

“Central liet de gewonde mensen naar het ziekenhuis brengen, en betaald alle medische kosten. Van alle gewonden zijn röntgenfoto’s gemaakt,” zegt Supasak. “Central kan een aanklacht wegens nalatigheid krijgen waardoor omstanders gewond zijn geraakt. Maar de hoogte van die boete moet nog vastgesteld worden.”

Ondertussen kunt u gewoon boodschappen doen in Central Pinklao. De mall blijft open. Tip: er zijn nu een aantal splinternieuwe auto’s in de aanbieding met lichte lak schade.

Een woordvoerder van de Central Groep zei dat het management zich beraad over verdere actie. Volgens haar is het gebruikelijk dat wanneer iemand gewond raakt Central altijd de verantwoordelijkheid neemt voor haar klanten. De afdeling onroerend goed van Central heeft dat al gedaan. “we zijn altijd bereid om onze verantwoordelijkheid te dragen als er schade is ontstaan. Op dit moment onderzoeken we wat de oorzaak is van het ongeval.”

Bron: Khaosod