VISSERS IN TRANG WOEDEND OP BOSBEHEER

0
149

~op zijn poot spelen~

(boos uitvallen)


TRANG – Visser in de zuidelijke provincie Trang boycotten het maritieme departement omdat die een van hun leiders heeft gearresteerd. Ze zeggen dat de man een pionier in bescherming van het zeeleven is en strijders tegen illegale visserij.

Aren Phrakhong van het vissers netwerk zegt dat ze een brief gestuurd hebben aan het ministerie voor natuurbeheer. In die brief schrijven ze dat ze de samenwerking met het maritieme departement opzeggen, en vragen milieugroeperingen dat ook te doen om gerechtigheid te krijgen voor Long-pia Bangsak die wegens het oeroude spelletje van landjepik achter de tralies is gezet.

In de open brief beschuldigd het visserij netwerk de chef van het 40ste mangrovebos station die leiding gaf aan 50 agenten en soldaten bij de arrestatie van Long–pia, de voorzitter van de Ban Nam Rab visserijgroep.

De vissers beschuldigingen de ambtenaren dat ze veel te zwaar reageren voor deze overtreding, en dat Long-pia zijn leven heeft gewijd aan het beschermen van de zee. Hij heeft altijd met de autoriteiten mee gewerkt.

Het landjepik betreft een milieucentrum in het mangrovebos. Dat staat op grond dat eigendom is van het bosbeheer, maar volgens de vissers had Long-pia eerst toestemming gevraagd of hij het daar mocht bouwen.

Hij gaf wel toe dat sommige gebouwen illegaal gebouwd waren, maar die zijn inmiddels al door de overheid verwijderd.

Thai PBS World