VISSERS IN KRABI HALEN IN HUN VISNET EEN 1,5 TON ZWARE WALVISHAAI BINNEN, DAT MOET HAAST WEL GELUK BRENGEN

1
536

~GROTE VISSEN SCHEUREN HET NET~

(Belangrijke mensen die de boel hebben bedonderd ontlopen vaak hun straf)


KRABI:- De vissers bij Krabi verkeren in een hoerastemming nadat ze in hun net een walvishaai hadden gevangen ze hebben het zoogdier gelijk weer losgelaten omdat het bijna voor 99 procent zeker is, dat na zijn vrijlating zij onnoemelijk veel vis gaan vangen, zo luidt het geloof.

In het afgelopen weekend voer vissersboot ‘de Kietwarin 3’ tussen Koh Phi Phi en Koh Khaew (Green Island) toen ze naar in de nacht een walvishaai in hun net kregen. De walvishaai was 5 meter en woog ongeveer 1,5 ton.

De eigenaar van de vissersboot, de 48-jarige Udon Boonsuk, die ook een bootkapitein is, zegt dat “scheepsbemanningen in het water water waren gesprongen om de walvishaai uit het visnet te helpen. Dat duurde ongeveer 10 minuten.

“De walvishaai achtervolgde waarschijnlijk een school andere kleine vissen en verdwaalde per ongeluk in het visnet. Deze walvishaai is zeer zeldzaam om te zien. We wilden het zeker niet beschadigen.

We laten walvishaaien altijd vrij wanneer ze in onze visnetten terecht komen. We zijn heel blij omdat we geloven dat we na het helpen van zo’n groot dier veel geluk zullen hebben met het vangen van meer vis. ”

De president van Krabi Fisheries Association zegt: “We dringen er bij onze leden altijd op aan om zeldzame zeedieren te behouden. Die zouden zeker niet mee naar de wal genomen moeten worden. We zijn erg blij dat deze vissers de walvishaai hebben teruggebracht naar de zee. Op deze manier kunnen we helpen om ons mariene ecologische systeem in balans te brengen. ”

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger

1 REACTIE

Comments are closed.