VIJF TOERISTEN RAAKTE VERWIKKELD IN DE VOORTDURENDE TAXIOORLOG TUSSEN GRAB EN SONGTHAEW’S IN CHIANG MAI

0
350

~VOER GEEN OORLOG MAAR EENDJES~

(Eendjes voeren is leuker dan oorlog voeren)

CHIANG MAI:- Gisteren raakte de vijf toeristen in Chiang Mai verzeild in de voortdurende oorlog tussen de rode “Songthaew” taxi’s en de Grab car-dienst.

Een eigenaar van een hostel in het San Sai-gebied, net even buiten de stad publiceerde op Facebook het verhaal welke vijf gasten van zijn hostel meegemaakt hadden. De vijf toeristen hem hadden gevraagd om vervoer naar de Wat Prasingh te regelen, zo meldde Manager Online.

Een rode Songthaew kwam opdagen en vroeg om 600 baht voor de rit, die ze terecht als te duur afwezen. Vervolgens vroegen ze de eigenaar van het hostel om Grabcar te bellen en zijn daarmee uiteindelijk naar de tempel gegaan.

Toen ze hun bestemming aldaar bereikten, vertelden ze dat er een ruzie uitbrak met rode Songthaew taxichauffeurs daar. De toeristen, allemaal dames, die helemaal geen zin hadden in gebakkelei wilde dit toneel ontvluchten en liepen weg.

Echter de Songthaew chauffeurs namen hier geen genoegen mee en achtervolgde de vrouwen, de vrouwen waren erg angstig geworden door dit tumult en vreesden dat ze zouden worden aangevallen vanwege het gebruik van Grabcar.Later schreef een vertegenwoordiger van de Songthaew chauffeursvereniging dat het allemaal onzin was. Ze zouden de CCTV-beelden bestudeerd hebben en het waren niet eens allemaal vrouwen , twee van de vijf waren mannen, volgens deze vertegenwoordiger.

Daarnaast achtervolgde de Songthaew chauffeurs hen helemaal niet, maar ze achtervolgden de Grabcar-chauffeur.

Er werden suggesties gedaan dat een dergelijke internet publicatie over hun chauffeurs, hen schade toebracht hetgeen volgens de vertegenwoordiger in strijd is met de Computer Crime Act en dat de Songthaew chauffeurs poster cq eigenaar van het hostel konden aanklagen voor laster.

De verslaggever van managerOnline meldde dat er regelmatig incidenten in de stad tussen de Songthaew chauffeurs, Uber en Grabcar in de stad Chiang Mai voorkomen, daarmee zouden ze de stad Chiang Mai in kwaad daglicht stellen, hetgeen door veel inwoners van deze noordelijke stad niet geapprecieerd wordt.

Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: ManagerOnline