VIJF TIPS VOOR WIE KENNIS GAAT MAKEN MET HET “LAND VAN DE GLIMLACH”

0
361

~EEN LAND VAN MELK EN HONING~

(Een land met een overvloed aan dingen)


THAILAND:-Je bent eindelijk geland in Thailand: de bestemming waar je al zolang naar uit kijkt. Het heerlijke weer, de prachtige natuur en een onvermijdelijke cultuurshock. En over die cultuurshock willen we het even hebben.

Om geen dingen te doen die hier not done zijn, geeft TripTalk je Thailand etiquettetips.

1. DOE ALTIJD EN OVERAL JE SCHOENEN UIT
Je voeten naar iemand richten, op tafel leggen of kruisen is een absolute no go in Thailand. Voeten worden hier beschouwd als het minst schone deel van het lichaam. Op veel plekken is het dan ook gebruikelijk om je schoenen buiten te laten staan. Dit geldt niet alleen bij iemand thuis, want ook in sommige winkels of openbare plekken wordt dit van je verwacht. Extra tip: schoenen aan de buitenkant van je backpack binden is in Thailand ook not done!

2. WIJS NIET NAAR EEN ANDER
Waar het in de Westerse wereld niet meer dan normaal is om te wijzen, wordt dit in Thailand gezien als zeer onbeleefd of zelfs seksueel suggestief. Wil je toch iemand wenken, doe dit dan met vier vingers gestrekt en je duim plat tegen je handpalm. Dit geldt ook voor het wijzen naar gebouwen.

3. RAAK GEEN HOOFD OF HAREN AAN
In Thailand wordt het hoofd als het meest heilige deel van het lichaam gezien. Raak dus nooit zomaar iemand zijn hoofd of haren aan, ook niet bij kinderen. Je zult ook merken dat je tijdens een Thaise massage altijd wordt gevraagd of ze je hoofd mogen aanraken.

4. BEGROET EN BEDANK MET EEN WAI
Een van de meest kenmerkende gewoontes in Thailand is de wai: een begroeting waarbij je beide handen tegen elkaar aandrukt en richting de kin beweegt. Hierbij buig je je hoofd een beetje naar voren. Je zult merken dat bijna iedereen in Thailand elkaar op deze manier groet en bedankt. Locals vinden het geweldig als je dit gebaar ook laat zien!

5. RESPECTEER DE MONNIKEN
Wil je meer weten over het Boeddhisme, bezoek dan eens een tempelsessie waarin je monniken kunt ontmoeten en spreken over het geloof. Maar, onthoud hierbij wel: stel niet direct te persoonlijke vragen en raak ze niet aan, vooral als vrouw zijnde! De reden hiervoor is dat monniken geen lusten mogen hebben en een vrouw aanraken kan lust opwekken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Margriet
Bron: singlesite.nl