VIJF HOOG GEPLAATSTE THAISE MONNIKEN BESCHULDIGD VAN CORRUPTIE

0
335

~ALS GOD IN FRANKRIJK~

(Zorgeloos)


BANGKOK:- Drie leden van de Sangha Raad, het hoogste gezag binnen het boeddhisme in Thailand, en twee andere hoge monniken zijn aangeklaagd wegens het verduisteren van tempelfondsen door het Nationaal Bureau voor het Boeddhisme (NOB).NOB directeur ltn-kol. Pongporn Pramsaneh heeft een klacht ingediend bij de politie anticorruptie divisie tegen de vijf hoge prelaten wegens verduistering van fondsen voor de renovatie van religieuze scholen bij drie tempels in Bangkok.

De vijf monniken zijn abt van Wat Sam Phraya; Phra Prommethi, assistent abt van Wat Samphanthawong;  Phra Promsit, abt van Wat Saket; Phra Methisuthikorn, assistent abt van Wat Saket; en Phra Vichitthammaporn, ook assistent abt van Wat Saket.

Pol. gen-maj. Kamon Rienracha, commandant van de anticorruptie divisie heeft de klacht ontvangen, en doorgestuurd naar de Nationale Anti Corruptie Commissie. Hij gaat overleggen met de NOB directeur over deze zaak.

Journalisten hebben geprobeerd om met monniken in Wat Saket te praten, maar de abt en zijn twee assistenten waren niet te bereiken. De religieuze school binnen de tempel ondergaat renovatie en is meer dan 60 jaar oud.

De Nationale Anticorruptie Commissie zegt dat ze een panel opzetten om te kijken of de NACC wel beschikt over de bevoegdheid om monniken te onderzoeken. Monniken zijn namelijk geen ambtenaren.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Thai PBS