VIJF DRUGSKOERIERS VERMOORD TIJDENS VUURGEVECHT MET RANGERS

0
572

 


~OP HET VERKEERDE PAD ZIJN~

(De verkeerde (werk)wijze)


CHIANG RAI:- De paramilitaire Pha Muang Task Force rangers hebben het afgelopen weekend tijdens een vuurgevecht vijf drugskoeriers gedood en namen 1,9 miljoen Yaba-pillen in beslag.

De kortstondige strijd van 15 minuten vond afgelopen zondag in een bos in het district Mae Fah Luang in de noordelijke provincie Chiang Rai, op slechts 700 meter van de Thais-Birmaanse grens plaats

Volgens het hoofd van de Pha Muang Task Force was ervop 7 december een anonieme tip aan de politie gestuurd waarin de route, de datum en het tijdstip van de aflevering van het geneesmiddel werden beschreven.

De rangers lagen daar in het afgelopen weekend in een hinderlaag toen rond 17.30 uur een groep van ongeveer 20 mannen naderde.
Toen de smokkelaars op korte afstand waren geraakt, kwamen de rangers uit hun schuilplaatsen te voorschijn en vroegen de “zwervers” om hen te doorzoeken maar zij gaven er de voorkeur aan om het vuur op de veiligheidstroepen te openen.

Na een zeer fel vuurgevecht van 15 minuten waren de meeste smokkelaars zonder bagage naar Myanmar teruggevlucht. De rangers vonden vijf lichamen en 19 rugzakken gemaakt van plastic zakken, elk met 100.000 Yaba-pillen.

Informatie en bron:
Foto’s: Wochenblitz
Content: Olleke Bolleke
Bron: Wochenblitz.com