VIETNAM INJECTEERT BLACK TIGER GARNALEN MET GEL VOOR DE EXPORT!

2
12253

~IEMAND OM DE TUIN LEIDEN~
(Iemand bedriegen)


VIETNAM:- Bent u net zo’s liefhebber van garnalen als Olleke Bolleke?, misschien dat na het zien van deze reportage u vanaf vandaag een ander lievelingskostje gaat kiezen. Bij deze reportage is namelijk een videoclip toegevoegd, waarop duidelijk te zien dat de werknemers in de garnalenfabriek in Vietnam, de kop, de staart en middenstukje injecteren met een vloeistof, waardoor de garnalen zwaarder worden om zo meer geld te genereren bij de verkoop van deze ‘Delicatesse’.
Ook zit er in deze vloeistof een kleurtje, waardoor de geïnjecteerde garnalen er frisser, dus verser gaan uitzien.

Vietnam is belangrijke speler op de wereldmarkt van garnalen, zo worden er tonnen rauw bevroren garnalen geëxporteerd naar Australië en worden deze verkocht in de grote supermarkten zoals Woolworths en Coles.
Australië staat er om bekend dat het ecologisch gecertificeerde black tiger gamba’s uit Vietnam importeert.

Deze videobeelden werden eerder dit jaar door een Vietnameest tv-station opgenomen en gaan nu massaal op de Vietnamese Facebook als een tierelier in het rond, uiteraard worden de beelden ook buiten de landsgrenzen gedeeld, waarop enorm veel Facebook-gebruikers verontwaardigd regareren.

De fabrieksarbeiders in de clip, injecteren de tijgergarnalen met een substantie die bekend staat als carboxymethyl- cellulose of CMC.
De stof wordt niet schadelijk voor de gezondheid van de mens beschouwd, maar lost op in water en later wordt dit opgeloste goedje in uw garnalen gepompt.

De Vietnamese arbeiders zijn verplicht om dit goedje in de garnalen te injecteren, alleen om de kopers om de tuin te leiden met zwaardere, dikkere en mooier uitziende garnalen.
Ze vinden het schaamteloos en oneerlijk, maar als zij er iets van zeggen, dan is DAAAAR het gat van deur. Er is geen andere conclusie dan dat deze mensen dit werkje met tegenzin doen.

Volgens cijfers van Milieuorganisatie Greenpeace voerde Vietnam in 2014-15 voor ongeveer 220.000.000 Australische dollars uit naar Australië.

Garnalen zijn bij Greenpeace al jaren een ‘Hot Issue’, zo zit de organisatie tal van andere Aziatische landen op de nek, voor slavernij, vervuiling van de oceanen of voor het lozen van giftige stoffen in de zee.
Zelf adviseert Greenpeace de door het NSW aanbevolen gevangen garnalen aan zoals de estuaria, black tiger en banaan garnalen, welke duurzaam zijn gekweekt in Queensland, evenals ecologisch gecertificeerde zwarte tijgergarnalen uit Vietnam en Oost-gamba’s van Moreton Bay, Queensland.

Met dank aan Olleke Bolleke

2 REACTIES

Comments are closed.