VIER VAN BOMVERDACHTEN UIT BANGKOK GEARRESTEERD, DE POLITIE ZOEKT ER NOG ZEVEN

0
170

~NOOD DOET ZELFS OUDE VROUWEN RENNEN~

(Een onverwachte situatie kan verrassende kwaliteiten naar boven brengen (vergelijkbaar met `angst geeft vleugels`))


BANGKOK:- Tot dusverre heeft de politie sinds afgelopen vrijdagochtend (2 augustus) vier verdachten gearresteerd in verband met een reeks brandhaarden en bomaanslagen, zo maakte een politiebron vandaag wereldkundig.

De bron beweerde dat twee van de vier de eerste twee waren die in Chumphon gearresteerd waren die naar verluidt twee bommen voor het hoofdkantoor van de koninklijke Thaise politie in Bangkok hadden geplaatst, maar de bommen werden onschadelijk gemaakt voordat ze hun vernietigende werk konden doen.

Dezelfde bron maakte bekend dat de twee andere Thaise mannen die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij brandstichtingaanvallen in het Pratunam-gebied ook achter de tralies zaten.

De politiebron voegde eraan toe dat de recherche hadden ontdekt dat de vier verdachten op 20 juli in Bangkok waren aangekomen en in gehuurde kamers op Soi Ramkhamhaeng 65 verbleven.

De recherche heeft tot nu toe verschillende getuigen hebben ondervraagd, waaronder taxichauffeurs die verdachten naar bestemmingen hebben gebracht. De onderzoekers ondervroegen ook verkopers in het Pratunam-gebied, die meldden dat ze de verdachten verschillende gelegenheden hadden zien bezoeken.

Voorts zocht de politie hulp bij de mariniers, die afgelopen zaterdag met speurhonden naar verschillende crime scenes gingen, om bewijsmateriaal te verzamelen. De politie is nu bezig met het vervaardigen van de aanhoudingsbevelen tegen de andere zeven verdachten, aldus de bron.

De politie is van menu dat 15 mensen bij de incidenten van vorige week betrokken waren. Twee Thaise hadden de leiding over een aanval op de twee winkelcentra in Pathumwan, twee op het BTS-station Chong Nonsee, twee op het Government Complex in Chaeng Wattana, één op het kantoor van de permanente secretaris van het ministerie van Defensie, twee vooraan van het hoofdkantoor van de Royal Thai Police, twee in een winkelcentrum in Pratunam-gebied, en nog eens vier brandstichters in het Pratunam-gebied.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation