VIdeo’s | HET D’LUCK THEATER IN PATTAYA MET ZIJN MYSTIEKE “KAAN” VOORSTELLING IS GEWELDIG MAAR EEN BEETJE DUUR

0
280

~JE MOET JE OGEN DAAR GOED DE KOST GEVEN~

(Goed rondkijken)


PATTAYA:- Na een vertraging van vijf maanden voor de opening en 700 miljoen baht over het bestaande budget is dan toch aan de Thepparsit Road in Jomtien het D’Luck theater geopend.

Dit theater brengt een vernieuwende show met de 90 minuten durende voorstelling “Kaan” , welke het publiek moet meenemen naar een adembenemende fantasiewereld waarin de held genaamd, “Kaan”, verschillende Thaise legendes ontmoet.

Het voor 1,2 miljard baht gerealiseerde gebouw aan deze bekende road in het hartje van jomtien is werkelijk mooi om te zien, een prachtige aangezicht met fonteinen en met een chique opgang belooft alleen al, dat de voorstelling adembenemend moet zijn.

Wanneer het publiek hun stoelen heeft gevonden, buldert er een enorm lawaai los, zodanig dat de toeschouwers opgenomen MOETEN worden in het sprookje, waarbij de zeereus Nang Phanthurat of Black Dragon Maa Nijl Mung Korn uit de Thaise mythologie “Phra Aphai Manee” binnen handbereik verschijnen.

MILJOENEN UITGEGEVEN AAN DE TECHNOLOGIE
En dat de mythische figuren u zowat aanraken is geen toeval. Achter “Kaan” is het Thaise bedrijf Panjaluck Pasuk verantwoordelijk, een bedrijf dat in oktober 2015 werd opgericht door middel van een crowdfunding campagne en welke samenwerkt met bekende partners uit de film en show business, zoals de live entertainment scenario’s, de stunts en special effects professionals van Baan Rig, de toonaangevende leverancier van multimedia-technologie Xtreme Plus en Sanookdee Thaweesuk Co., Ltd. de voormalige GTH filmstudio’s.

Met het Singha D’Luck Cinematic Theater in Pattaya, is een geheel nieuwe entertainment-format gemaakt. Zo is het voetbalveld grote theater met de meest geavanceerde projectiesystemen uitgerust, waarbij tegelijkertijd 1.400 bezoekers de voorstelling kunnen bekijken.

Het plot van het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Kaan, een kleine Thaise jongen die samen met zijn metgezellen Gabilpuksa door verschillende mystieke werelden reist.
Op het moment dat hij huiswaarts wilt gaan, komt hij terecht in de avonturen van zes bekende Thaise legendes en waarbij soms de problemen het hoofd moet bieden om toch zijn weg te vervolgen.
“Kaan” verwezenlijk daarmee de meeste jonge Thais. Hij vindt de Thaise literatuur maar oersaai, maar wordt toch gedwongen kennis te nemen van dit stukje Thaise historische verleden. Zijn missie is een beetje in een klassiek verhaal verstopt waarbij hij verschillende problemen moet oplossen om weer in de echte wereld van nu te komen.

“HET IS EIGELIJK EEN THAIS SPROOKJE IN EEN MODERN JASJE”

De focus van de verschillende hoofdstukken van de voorstellingen ligt natuurlijk in de entertainment’s waarde: oude Thaise sprookjes en legenden alsook hun karakters worden omgezet in een meer eigentijdse context, beïnvloed door de populaire hedendaagse films.

Zo wordt het deel van “Phra Aphai Manee” vergeleken met de kaskraker “Pirates of the Caribbean” en het deel van de mythische Himmapan doet u denken aan “Jurassic Park” en de “Ramayana oorlog” roepen associaties van de vechtende robots in de “Transfomers”.

“We hebben niet het exacte originele verhaal terug laten keren op het podium, dat is zonder meer waar. Maar we hebben de personages en het sprookje meer amusementswaarde gegeven, ” zo zei Paween de directeur. “U kunt onze show het beste vergelijken met een album met de grootste hits uit verschillende jaren” . Elk nummer heeft zijn eigen climax. “Zelfs wanneer Kaan zijn eigen optreden neerzet.

En dat het niet geheel ongevaarlijk is, is wel gebleken uit een dodelijk ongeval van enkele weken geleden, waarbij één van de acteurs een dodelijk val maakte. Het theater was gedwongen om even de deuren te sluiten, maar deed in week 23 de deuren weer open voor het publiek, nadat zij eerst meer beveiliging voor medewerkers hadden toegepast.

Kaan is geopend van dinsdag tot en met donderdag om 20.30 uur (gesloten op maandag), vrijdag tot zondag om 17 en 20.30. Tickets zijn verkrijgbaar voor 1.500, 3.000 en 4.000 baht per persoon. Het aanbod ook zijn verschillende korting aanbiedingen.

Contact, Tel: 02-029.0092. Info: www.KaanShow.com.

Olleke Bolleke

g