ViDeO | WATERMONITOR VEROORZAAKT DE DOOD VAN EEN MOTORRIJDER, DE THAISE TV VINDT HET GRAPPIG?

0
350

~HIJ IS GELUKKIG, DIE ZICH SPIEGELT IN ANDERMANS LEED~

(Beseffen dat een ander mens het wellicht minder goed heeft dan jijzelf)

NONTHABURI:- Afgelopen maandag vertoonde de CCTV systeem een vreselijk ongeluk in Nonthaburi waarbij een jonge motorrijder om het leven kwam omdat een auto plots vertraagde voor een overstekende watermonitor.

Thai News Agency TV maakte gewag van het feit dat het veroorzaakt was door plots overstekende dieren. De producenten van dit nieuwsprogramma voegde er toeters en bellen aan toe, zodat het begon te lijken op een Thaise soap, zeker toen de verongelukte man op het wegdek bleef liggen waarna het stoffelijke overschot werd afgedekt met een wit laken.

De lachende presentatoren maakten steeds grappige verwijzingen naar het beleefde Thaise woord voor een watermonitor (tua ngern tua thong) en voor het gebruikelijke scheldwoord het is vulgair gebruikelijk: tua hia of ay hia.

Ze waren meer bezig om lollige opmerkingen te maken dan het verhaal te beschouwen als een tragedie, zeker voor de achterblijvende familieleden.

Het nare ongeluk gebeurde op de Ratchapreuk Road en middels een CCTV van Bang Krang vastgelegd.

Het 26-jarige slachtoffer, khun Natthapong Phongsiri, een w
manager van het bedrijf Tao Kae Noi, werd onmiddellijk gedood toen hij tussen een Toyota Altis die plots langzamer ging rijden en een volgende Mitsubishi Triton-pick-up aangereden werd.

Het TNA maakte geen commentaar op enige actie van de politie terzake en concentreerde zich meer op het feit dat de watermonitor dit incident overleeft zou hebben.

De verslaggever schreef op de website van ThaiVisa merkte op dat het woord voor een watermonitor vaak gebruikt wordt als een Thais scheldwoord
Terwijl sommige mensen menen dat je dat woord gebruikt, als je pech hebt, maar als je het op de beleefde maniet zegt bij het zien van een van deze dieren, word je stinkend rijk.

Tua ngern tua thong betekent: “Een schepsel van zilver en goud”

Om deze video te bekijken, klik even op deze link:

Informatie en bron:
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TNA