Video van de Week | OOK THAILAND VERWELKOMT PAUS FRANCISCUS MET EEN LIED

0
332

Video van de Week | OOK THAILAND VERWELKOMT PAUS FRANCISCUS MET EEN LIED

~IEDER VOGELTJE ZINGT ZIJN HOOGSTE

LIED~

(Een ieder laat graag van zich horen)


BANGKOK:- Na de fraaie Japanse videoclip ter gelegenheid van het bezoek van paus Franciscus aan het land, die internationaal veel indruk maakte en heel wat lof oogste, hebben nu ook zangers uit Thailand een clip gemaakt om de paus te begroeten.

De titel van het lied luidt: Let Love be the bridge. Onder meer leden van de Thaise meidengroep BNK48, Christina Agilar en de band Tom Room 39 werkten samen voor het themalied voor het eerste pausbezoek aan het land sinds 1984. Thailand telt slechts 0,58 procent katholieken, goed voor ongeveer 300.000 mensen.

Met hun lied willen de artiesten de paus alvast duidelijk maken dat hij welkom is. Dankzij de zogenaamde luk thung-stijl en de Thaise viool- en fluitbegeleiding krijgt het lied een typisch lokaal karakter. Het werd geschreven door Chawalwit Yingyotsenee en wordt begeleid door een katholiek koor.

Paus Franciscus bezoekt Bangkok en de rest van het land van 20 tot 23 november. Een van de blikvangers is een eucharistieviering met Thaise jongeren.

In Japan werd eerder al een themalied voorgesteld, met als titel: Protect all life. Het is geïnspireerd door de encycliek Laudato si’ en werd geschreven door Jun Inoue, een populaire Japanse zanger, acteur en cabaretier. Volgens de bisschoppen van Japan moet het liedje eraan herinneren dat het leven een geschenk is en dat alle mensen geschapen zijn naar het beeld van God.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: You.tube
Vertaling : Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Popevisitthailand.com/Ucanews