Video van de Week | AYUTTHAYA TOONT MEDELEVEN VOOR HET DIERLIJK LEED BIJ DE AUSTRALISCHE BOSBRANDEN

0
461

Video van de Week | AYUTTHAYA TOONT MEDELEVEN VOOR HET DIERLIJK LEED BIJ DE AUSTRALISCHE BOSBRANDEN


AYUTTHAYA:- Een groep olifanten en scholieren hebben hebben vandaag een stille mars gehouden in een olifantenkamp in deze centraal gelegen provincie van Thailand om hun respect te betuigen en de aandacht te vestigen op de miljoenen dieren die zijn gedood in de woedende bosbranden in Australië.

De olifanten en hun mahouts hielden tijdens het evenement georganiseerd door het Ayutthaya Elephant Palace & Royal Kraal, een plaatselijke toeristische attractie, plakkaten omhoog met de tekst ‘Bid voor Australië’, met afbeeldingen en cartoons van dieren

“Vandaag willen wij alle wilde dieren in Australië steunen. Wij wil dat alle dieren die in de bossen van Australië zij achtergebleven zo goed mogelijk worden geholpen om in leven te blijven”, zei de basisschoolstudent Laksaporn Loetpiriyakamol.

De Australische regering heeft de bosbrandencrisis het land ‘een ecologische ramp’ genoemd, waarbij minstens een miljard dieren zijn gedood of in de nasleep daarvan in gevaar zijn.

De getroffenen zijn populaties koala’s en rotswallabies, samen met ernstig bedreigde soorten, waaronder de regent honeyeater-vogel en de westelijke papegaai.

“De olifanten zijn echt verdrietig wat er gebeurt voor hun neven en nichten in Australië,” aldus Michelle Reedy, een Australische vrijwilligster in het kamp.

Uw nieuwsbeer kwam ook een videoclip tegen

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft en mocht u een foutje menen te zien, mail mij, ik zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling : Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post