Home Algemeen Video van de Dag | HAAIEN KOMEN NAAR DE WATEREN IN KRABI OM TE ETEN

Video van de Dag | HAAIEN KOMEN NAAR DE WATEREN IN KRABI OM TE ETEN

0
Video van de Dag | HAAIEN KOMEN NAAR DE WATEREN IN KRABI OM TE ETEN

Onze correspondent meldde dat er een school van ongeveer
tien Zwartpuntrifhaaien het ondiepe wateren in het gebied van Koh Hong van het Than Bok Korani nationale park waren binnen gezwommen om te jagen op kleinere vissen.

De haaien werden afgelopen zaterdag gefilmd toen ze een school makrelen aan het najagen waren.

Het parkhoofd, khun Jampen Phomphakdee zei dat dit een zeldzaam gezicht was omdat de haaien normaal hier normaal niet voorkomen.
 
Hij zei dat hun aanwezigheid getuigde van het ecologisch herstel in het gebied door het verbieden van commerciële visserij en het waarschuwen van toeristen om de haaien die geen bedreiging vormen voor de mensheid aan te raken.

De dieren zijn makkelijk te herkennen aan de prominente zwarte uiteinden van hun vinnen (vooral zichtbaar op de eerste rugvin en de staartvin).

Het is een van de meest voorkomende haaiensoorten in de tropische koraalriffen van de Indische Oceaan en de Stille Oceaan, waar ze de voorkeur geven aan ondiepe kustwateren.

De boven het water uitstekende rugvin is een zeer vertrouwd beeld van deze haaien. De meeste zwartpuntrifhaaien bevinden zich dicht bij richels in koraalriffen en op naburige zandvlakten.

Er zijn echter ook enkele gevallen bekend waarbij de haaien rondzwemmen in brak water en zelfs een zeldzame keer in zoet water. Deze soort kan een lengte bereiken van 1,6 meter.
 
Olleke Bolleke in Zuid Thailand