ViDeO UpDate | DE TWEE JONGE ORANG OETANS WACHTEN IN HET KHAO PRATAB CHANG CENTER HUN TOEKOMST AF

0
186

~HIJ HEEFT DE AAP IN DE MOUW~

(hij is gemeen, stiekem)


RATCHABURI:- Gisteren arriveerde er op het Khao Pratab Chang Wildlife Breeding Center een koppel tweejarige Sumatraanse Orang oetans die in de maand juni van dit jaar in Zuid Thailand achter in de kofferruimte van een lijnbus waren aangetroffen.

De nieuwe Orang oetans bestaande uit een mannetje en een vrouwtje werden, samen met een aantal andere dieren bij de grensovergang Padang Besar ontdekt en in beslag genomen.

-LEES OOK: dierenbescherming vindt twee baby Orang oetans

Een 63-jarige Maleisische man werd gearresteerd in de smokkelzaak. De twee mensapen gaan nu samen met twee andere Orang oetans naar het fokcentrum.

De directeur van het centrum van Khao Prab Chang, Khun Banpot Maleehuan, vertelde dat de jonge apen in het centrum zullen blijven worden tot de rechtszaak is afgerond.
Daarna zal er contact worden opgenomen met de autoriteiten van hun thuisland Indonesië, waarbij de vraag gesteld zal worden of Indonesië de apen terug wilt hebben.

Orang oetans behoren tot, ’s werelds grootste boomklimmende zoogdieren, volgens het verdrag inzake internationale handel in bedreigde soorten (CITES) is hun bestaan als kritisch bedreigd aangetekend.

Hun natuurlijke habitats bevindt zich in de landen Indonesië en Maleisië. Daar leven nu naar schatting ongeveer 6 600 Sumatraanse Orang oetans in het wild, volgens de statistieken van het World Wildlife Fund.

Informatie en bron:
Foto’s: YouTube
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: World Wildlife Fund