Home Algemeen ViDeO |TWEE OPKOMENDE WATERHOZEN DOEN DE BEWONERS EN TOERISTEN OP KRABI VERSTELD STAAN

ViDeO |TWEE OPKOMENDE WATERHOZEN DOEN DE BEWONERS EN TOERISTEN OP KRABI VERSTELD STAAN

0
ViDeO  |TWEE OPKOMENDE WATERHOZEN DOEN DE BEWONERS EN TOERISTEN OP KRABI VERSTELD STAAN

~EEN KRING OM DE ZON, BRENGT WATER IN DE TON~

(Als je een kring om de zon ziet dan zal het flink gaan regenen)


KRABI:- De toeristen op het strand van Nopparat Thara in Ao Nang, Krabi hebben gisteren een zeldzaam fenomeen mogen aanschouwen namelijk, een paar waterhozen.

Gisteren rond rond 18.00 uur werd deze video gemaakt toen de wervelende draaikolken boven de zee verschenen en in het Nong Thalee-gebied van de zuidelijke Thaise provincie aan land kwamen.

Het natuurfenomeen duurde ongeveer tien minuten. Dergelijke waterhozen staan ​​in Thailand bekend als “phayu nguang chang” (storm van olifanten).

Wat wel jammer was, was dat twee huizen in Nong Thalee schade opliepen, ongeveer 200 dakpannen kwamen van het ene gebouw en de garage van het andere gebouw raakte beschadigd. Er waren geen meldingen van verwondingen.

Het Thaise tabloid Daily News meldde dat een dergelijk fenomeen sinds mensenheugenis niet in Krabi was gezien.

#เกิดขึ้นล่าสุดที่หาดนพรัตน์ธารา!!เจ้าหน้าที่กู้ภัยกระบี่พิทักษ์ประชาบันทึกภาพนาที พายุงวงช้าง 2 ลูก หมุนคู่กัน กินเวลาหลายนาที ทำให้เป็นที่แตกตื่นของนักท่องเที่ยวที่กำลังพักผ่อนอยู่ริมหาดนพรัตน์ธารา ช่วงเย็นวันนี้…

Geplaatst door มูลนิธิกระบี่พิทักษ์ประชา op Woensdag 5 juni 2019

Op Wikipedia was te lezen dat waterhozen niet de kracht van tornado’s hebben. Maar dergelijke waterhozen staan erom bekend dat ze vissen e.d. opzuigen en over grote afstanden weer worden uitgespuwd.

Ook zou er gevaar voor kleinere schepen op zee bestaan.

Het beeldmateriaal werd opgenomen door een ambtenaar van de reddingsfederatie Krabi Phitak Pracha, die zei dat veel toeristen verbaasd en blij waren de waterhozen te zien.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Daily News