VIDEO | TURKISH AIRLINES VOOR HET EERST MET BOEING 787 NAAR SCHIPHOL

0
471

~IETS UIT DE EERSTE HAND HEBBEN~

(Ergens zelf bij zijn geweest of hebben gehoord van iemand die het zelf heeft meegemaakt)


SCHIPHOL:- Steeds meer Thailand gangers kiezen voor Turkisch Airlines, niet alleen dat het goedkoop, is maar ook uitstekend verzorgd. Riante stoelen in de Economy Class voor relatief goedkope tickets in vergelijking met de andere meer bekende maatschappijen. Het is dan wel geen non-stopvlucht doch de overstaptijden vallen ook nog eens mee.

Gistermorgen om kwart voor tien landde voor het eerst op Schiphol een Boeing 787-9 van Turkish Airlines op Schiphol.

De Turkse maatschappij zet haar nieuwste aanwinst vanaf nu twee keer per dag in op de lijndienst vanuit Istanbul Airport.
Turkish Airlines maakt voor de ochtend- en de avondvlucht vanaf Schiphol (TK1952 en TK1956) gebruik van de Dreamliner.

De Boeing vervangt op die vluchten de iets kleinere Airbus A330-300 en A330-200.
De Star Alliance-maatschappij nam vorige maand de eerste 787-9 in ontvangst en heeft er in totaal 25 besteld. Aan boord is er plaats voor 300 passagiers, waarvan 30 in Business Class en de rest in Economy.

Voor reizigers is het grootste verschil met andere toestellen in de Business Class-cabine te vinden. Daar staan de stoelen nu in een 1-2-1-configuratie, waardoor er geen middenstoelen meer zijn en iedereen directe toegang tot het gangpad heeft.

Turkish blijft voor de twee andere dagelijkse vluchten tussen Schiphol en Istanbul Airport van de Airbus A330 en Boeing 777 gebruikmaken. Daarnaast vliegt de maatschappij ook op Bangkok.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Reismedia
Content: Rob Somsen & Neal Luitwieler
Bron: Luchtvaartnieuws.nl