ViDeO | OLLEKE BOLLEKE GEEFT U TIEN TIPS OM VEILIG OP DE MOTORFIETS IN THAILAND TE RIJDEN

0
474

~TIP 5 EN 6 VAN UW NIEUWSBEER OM NIET IN DE WIND TE SLAAN~

(Naar een welgemeend advies luisteren)


THAILAND:- Motorfietsen en scooters zijn de meest populaire vorm van vervoer in Thailand als ook in het grootste deel van Zuidoost-Azië. De 110cc motortjes is alomtegenwoordig. De meesten rijden altijd en zijn verbluffend betrouwbaar.
Hoewel het de bedoeling is dat u de olie eenmaal in maand ververst, verwachten we dat de meesten hun olie niet één keer per jaar vervangen, of ooit.

Motorrijden is een sinecure en niet voor iedereen weggeleg vooral met drukke verkeer in Thailand, maar zal u wel sneller op uw bestemming brengen terwijl de auto’s en vrachtwagens nog door het verkeer ploeteren.

Maar motorrijden in Thailand kan ook erg gevaarlijk zijn, maar als u zich houdt aan de basisprincipes van gezond verstand – rij niet te snel, draag een fietshelm, houd je aan de verkeersregels en drink niet, dan is het en blijft het een volkomen betrouwbare manier om overal te geraken. Het is goedkoop en u ziet meer.

Maar hier zijn mijn derde en vierde tip uit een reeks van 10 belangrijke tipjes voor u om u op de motorfiets door Thailand te bewegen

Maar LET WEL!! Ik beveel u het motorfiets rijden niet aan, maar als u dit doet, helpen deze tips ……wellicht!

5. HET VERKEER IN THAILAND IS TOTAAL ANDERSVeel van de verkeersregels zijn hetzelfde als in landen waar rechts gereden wordt. Maar in Thailand moet u er een vleugje
‘Thainess’ aan toevoegen.

Het is anders.
Afgezien van de gekken die te snel rijden, een dronkeman’s ritje of spookrijder, in Thailand is dat heel gewoon.
Ik zeg wel eens dat het beetje lijkt op zwemmen met een school vissen, als u gewoon met de stroom meegaat en in de stroom van verkeer blijft, zult u het goed doen.
De westerse houding van defensief rijden gaat de Thaise verkeersbeweging te boven waar ‘persoonlijke rijruimte’ niet echt wordt geëerd en mensen voor u zullen afsnijden als een deel van de dagelijkse rijgewoonten. Het is niet verkeerd, het is anders en je kunt het beste de subtiliteiten van de Thaise verkeersstroom leren voordat u zichzelf in het verkeer mengt.

6. GROEN VERKEERSLICHT BETEKENT NIET GELIJK GAS ER OPHet groene verkeerslicht betekent: u mag gaan echter in Thais betekent het rode verkeerslicht, soms gaan.

Wees dus altijd alert en probeer het zelf niet, u krijgt een boete of met een zwaar ongeluk te maken.

Ik heb hier een filmpje voor u met een compilatie van hoe het u kan vergaan als u door een rood verkeerslicht rijdt of simpel…gewoon even niet op let.

Ps. Al deze verkeerssituaties in Pattaya opgenomen!

Morgen gaat Olleke Bolleke verder met: zorg dat u vertrouwd bent de motor en Thaise wegen hebben soms enorme gaten in de weg.

Veel rijplezier!!

Olleke Bolleke in Thailand