ViDeO | LOKALE AMBTENAREN EREN 111 JAAR OUDE DORPSGENOTEN EN OVERLADEN HAAR MET GESCHENKEN

0
497

~OUDE LIEDEN MOETEN HET MET DE TANDEN HOUDEN~

(Als je oud bent moet je goed blijven eten)


KRABI:- De gouverneur van Krabi, politie luitenant Kitibodhi Prawit werd door de lokale autoriteiten en vertegenwoordigers van de Krabi Rode Kruis begeleid om een bezoek aan de oudste inwoner van de provincie te brengen, natuurlijk hadden zij vele verjaardagsgeschenken voor de jarige job meegenomen.

De tijdens het bewind van koning Rama V, in 1907 geboren Khun Pliew Petchpuang ontving de kleine delegatie met open armen.

Khun Kitti Intaraku van het kantoor van Sociale Ontwikkeling en Human Security in Krabi maakte bekend dat zijn kantoormedewerkers alle burgers in het gehele koninkrijk hadden onderzocht die ouder dan 100 jaar waren en ontdekte dat zij de oudste was.

Het feest werd geopende door Khun Pliew, die naar verluidt in goede gezondheid verkeert en in staat is om nog steeds alleen rond te komen, ze benadrukte wel dat haar familie goed voor haar zorgt.

Nadat Khun Pliew alle geschenken van de lokale autoriteiten in ontvangst had genomen, gaf Khun Pliew hen enkele tips over hoe ze een lang leven kunnen leiden door te vertellen dat haar dieet voornamelijk uit groenten en chili pasta bestaat, dat ze geen vlees eet en probeert van de vroege morgen tot aan de avond actief te blijven, en zoveel mogelijk dingen zelf uitvoert.

Khun Pliew bracht gouverneur zelf terug naar zijn auto voordat hij vertrok om een ​​andere bewoner te bezoeken die ook de 100 jarige mijlpaal had overtroffen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Phuket
Bron: The Nation