Video | HET WILDE APEN PROBLEEM IN HUA HIN MOET ECHT AANGEPAKT WORDEN

0
554

~DAT ZIJN APENSTREKEN~

(Kwajongensstreken)


HUA HIN:- In deze koninklijke kustplaats barst het van de wilde apen, zeker in de gebieden van de Royal Hua Hin Golfbaan, de Boeddhistische Khao Takiab Tempel en Hin Lek Fai Hill.

Deze week heeft de gemeente Hua Hin besloten om in samenwerking met het departement Fauna en Flora en de afdeling Landbouw en Vee om een sterilisatieplan op te zetten. Daarvoor worden er een aantal valkuilen gemaakt, waarin deze makaken veilig gevangen kunnen worden om de dieren daarna deze kleine ingreep te laten ondergaan.

Volgens de loco-burgemeester van Hua Hin, Khun Bussaba Chokesuchart lopen er zo’n 2000 wilde apen rond de Royal Hua Hin Golf Golfbaan en op Hin Lek Fai Hill.
De dieren zijn zo brutaal geworden dat ze voedsel van toeristen jatten en de nabijgelegen restaurants afschuimen en als ze grote honger hebben, schromen ze er niet voor om in particuliere huizen in te breken om zoek naar eten.
De gemeente Hua Hin heeft nu waarschuwingsborden laten maken met in de Thaise en Engelse taal de vraag, om de apen geen voedsel meer te geven.

Hoewel sommige mensen gehoor geven aan deze vraag, zijn er talloze anderen die de apen maar blijven voeren met eten zoals fruit, snacks en drank, waardoor de apen nog steeds een probleem blijven vormen .

Aangezien in de Khao Takiab Boeddhistische Tempel er absoluut niets aan de apen gegeven wordt, gaan de dieren daar de hotels en restaurants in de buurt in. Sommigen apen lopen zelfs dood gemoederd rond op de ferrypier.

Informatie en bron:
Foto’s: huahintoday
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: huahintoday