Home Algemeen ViDeO| HET SOLLEN MET EEN BABY GIBBON OP HET STRAND VAN KHO SAMUI WEKT ERGERNIS BIJ DE TOERISTEN OP

ViDeO| HET SOLLEN MET EEN BABY GIBBON OP HET STRAND VAN KHO SAMUI WEKT ERGERNIS BIJ DE TOERISTEN OP

0
ViDeO| HET SOLLEN MET EEN BABY GIBBON OP HET STRAND VAN KHO SAMUI WEKT ERGERNIS BIJ DE TOERISTEN OP

~HET IS GOED SOLLEN MET EEN DOOD PAARD~

(Iemand die geen verzet biedt, is een gemakkelijk slachtoffer)


KOH SAMUI:- Een buitenlandse inwoner op Koh Samui heeft de alarmbel geluid door op Facebook bekend te maken dat er op een populair strand op Koh Samui een baby gibbon mishandelt werd, wat leidde tot oproer onder expats op Facebook.

De expat, Arkadiy Kulev op Facebook, plaatste een video op de pagina van Samui Rent, Buy and Sell for Free waarop te zien was dat een Thaise man toeristen laat betalen om een ​​baby gibbon op de arm te houden om een foto te maken.

Facebook gebruiker Kulev kopte zijn posting met de titel: op het strand van Chaweng op Koh Samui worden bedreigde Gibbons gebruikt om toeristen te vermaken.

“Helaas hebben deze gevangen gibbons een zeer kort ‘beroepsleven’. Wanneer ze de leeftijd van zes of zeven weken bereiken, ontwikkelen ze hoektanden en worden ze vaak agressiever. Zodra ze niet meer schattig en volgzaam zijn, worden ze een kopje kleiner gemaakt.

“Gibbons planten zich ook niet voort in gevangenschap, wat betekent dat deze babygibbon uit de wildernis werd geplukt en op de zwarte markt werd verhandeld.

“Dit is hetzelfde strand waar een langzame Loris met tanden eruit gerukt werd aangetroffen zodat toeristen in 2016 selfies konden nemen” zo voegde Kulev er aan toe.

Kulev drong er ook bij expats op aan om brieven naar het Surat Thani National Park, Wildlife and Plant Conservation Office te schrijven om actie te eisen.

Een Thaise bewoner, khun Prakit Kingjampa, berichtte dat hij het incident meerdere keren aan de toeristenpolitie en de Samui Times had gemeld, maar dat er geen actie werd ondernomen.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation