ViDeO | EX-GEVANGENE STICHT BRAND OM WEER BIJ ZIJN MATEN IN DE BAK VAN CHONBURI TE KOMEN

1
433

~IETS IN DE VINGERS HEBBEN~

(Ergens ervaring en deskundigheid over hebben opgebouwd, waardoor men met grote kwaliteit en zonder fouten te maken, zich hiermee bezig kan houden)


SATTAHIP:- Een 23-jarige man uit Sattahip vondt het leven in de centrale gevangenis van Chonburi zo comfortabel dat hij tegen de bewakers van de gevangenis verteld had, een school in de brand te zullen steken met de bedoeling om weer op gastenlijst van deze penitiaire inrichting te komen, de voornaamste reden was dat hij daar zijn marihuana gebruik kon beteugelen.

De gevangenis bewakers hadden de verklaring voor een ironisch grapje opgevat, maar dit bleek een vergissing zijn: met slechts een paar dagen op vrije voeten achter de rug, probeerde de 23-jarige Pirapong Mala afgelopen zondag een school in de brand te steken. De politie kon hem gemakkelijk arresteren omdat hij in zicht van de beveiligingscamera’s de gordijnen in de brand stak. Toen het boeltje flink vlam vatte, ging hij naar zijn hut en wachtte geduldig de komst van politie af.

Gelukkig dat de bewaker van de school, de rook uit het klaslokaal zag opstijgen zodat deze op tijd was het vuur met brandblussers te bestrijden.

De politie kwam er natuurlijk snel achter, bij wie zij zich moeten melden en stonden dezelfde avond nog bij Pirapongop de mat. Hij bekende terstond en was bijzonder behulpzaam bij de reconstructie welke hij tot in de vingers bleek te beheersen.

Tijdens de ondervraging legde de 23-jarige ex-gedetineerde uit dat hij zich tijdens zijn tijd in de gevangenis zeer comfortabel voelde en het erg moeilijk vond om zijn weg in het echte leven te vinden.
De dagelijkse strijd om te overleven was niet zijn ding. In de gevangenis had hij genoeg eten en te drinken en verder vond hij het wel gebakken.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: The Nation

1 REACTIE

Comments are closed.