Home Algemeen ViDeO | EEN SMERIGE DELICATESSE, WERKNEMERS BETRAPT BIJ HET BEREIDINGSPROCES VAN THAISE KIPPENPOOTJES

ViDeO | EEN SMERIGE DELICATESSE, WERKNEMERS BETRAPT BIJ HET BEREIDINGSPROCES VAN THAISE KIPPENPOOTJES

0
ViDeO | EEN SMERIGE DELICATESSE, WERKNEMERS BETRAPT BIJ HET BEREIDINGSPROCES VAN THAISE KIPPENPOOTJES

~OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN~

(Iets overheerlijk vinden)


THAILAND:- Dat de Thais het niet zo nauw nemen met de hygiëne bij voedselbereiding zal u totaal niet verrast in de oren klinken.

Hier een korte reportage over zes keukenmedewerkers die nog nooit van hun leven van de HAACP (internationale hygienecode) hebben gehoord. Van deze olijke keukenprinsessen is een video in Thailand verschenen waarop te zien dat ze de heerlijke kippenpootjes eerst op hun eigen wijze voorbereiden, een reportage die de mensen en de fijnproevers achter deze heerlijke delicatesse niet kennen.

De video, naar verluidt genomen bij een kipverwerkingsfabriek voor in Thailand en toont de schokkende methode waardoor sommige mensen voor altijd gaan stoppen met het eten van deze heerlijke kippenpootes.

“Hier moet ik van kokhalzen” Daar gaat mijn favoriete gerecht, pittige salade met kippenpoten, “zei een topcommentaar.

De locatie van deze fabriek is onbekend, maar op de achtergrond is een Thaise tv-uitzending te horen. Terwijl de video inzoomt, hoort een man in het Thai zeggen: “Deze mensen zijn het snelste!”

Om de videoclip te bekijken, klik even op deze link:
https://youtu.be/V4oBte19-yw

Hoewel dit voor sommige mensen een schokkende verrassing zal zijn, zeiden andere Thaise netizens dat het verwerken van kippenpoten met tanden al decennia lang wordt gedaan, omdat het sneller is dan met een tang en zouden scherpe gereedschappen de kippenhuid zouden beschadigen, waardoor het pootje er niet zo mooi uit voor de kopers.

Hoewel velen nu walgen, hebben de meeste medelijden met de werknemers die de hele dag op rauwe kip moeten kauwen.

“Als dit een ander land was, zou iemand worden gearresteerd omdat dit absoluut niet veilig is voor de werknemers. Kip zit vol met ziektes. Dit is eng en ik heb medelijden met hen “, schreef een commentaar.

Met een snelle zoektocht vondt Olleke Bolleke deze foto’s van een andere kippenvoetverwerkingsfabriek die een paar jaar geleden viral bekend werd. De datum op de foto’s suggereert dat ze zijn genomen in 2005.

EN JA, VOOR ZO VER OLLEKE BOLLEKE KAN ZIEN GEBRUIKEN ZE DEZELFDE BIJT METHODE MET HET ZELFDE GEBIT.

Content: Olleke Bolleke
Foto: Coconuts.bkk