Home Algemeen VIDEO | EEN BRITSE MAN EN EEN CANADEES GEARRESTEERD NA ONTDEKKING VAN EEN ENORME CANNABIS-OLIE OPSLAG IN BANGKOK

VIDEO | EEN BRITSE MAN EN EEN CANADEES GEARRESTEERD NA ONTDEKKING VAN EEN ENORME CANNABIS-OLIE OPSLAG IN BANGKOK

0
VIDEO | EEN BRITSE MAN EN EEN CANADEES GEARRESTEERD NA ONTDEKKING VAN EEN ENORME CANNABIS-OLIE OPSLAG IN BANGKOK

~OPZIENBAREND NIEUWS~


BANGKOK/CHONBURI:- De Thaise politie gaf vanmiddag onaangekondigd een perscommuniqué af waarin bekend gemaakt dat de politie een inval in een magazijn in Bangkok hadden verricht waarvoor eerder twee buitenlandse mannen, samen met twee Thais vrouwen in Chonburi waren gearresteerd voor drugsbezit.

De heen Joseph Toole, 64 uit het Verenigd Koninkrijk en 67-jarige David Kulik uit Canada werden afgelopen maandag in Chonburi gearresteerd.

Hun arrestatie leverden de antidrugsbrigade zoveel informatie op, dat de brigade een kijkje ging nemen in het magazijn in het Bang Phli-gebied van Samut Prakan

Volgens de politie gebruiken de mannen het warenhuis al meer dan een jaar om grote hoeveelheden cannabisolie te produceren.

Bij de overval nam de politie 70 kg cannabisolie en 6,6 kg cannabishars in beslag.

Volgens de politie hebben de mannen ervoor gezorgd dat de cannabis vanuit drugsbendes in Laos naar het warenhuis werd gesmokkeld. De cannabisolie werd vervolgens geëxporteerd naar België en andere Europese landen.

De plaatsvervangend politiechef Chalermkat Sriworakan verklaarde dat Mr. Kulik de fabricage van de olie hielp financieren, terwijl Mr. Toole, een voormalige dokter, de productie van de olie beheerste.

Een Japans staatsburger wordt verondersteld het fabriekje te hebben gemanaged, zei de politie.

Tijdens het perscommuniqué in Bangkok kondigde de politie ook de inbeslagname aan van meer dan een miljoen methamphetamine-tabletten aan die tijdens niet-verwante razzia’s in beslag waren genomen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: ThaiVisa