ViDeO | DRUGS IN THAILAND, EEN VAN DE GROOTSTE DRAMA’S IN HET KONINKRIJK THAILAND

0
1590

~WIE ZICH IN GEVAAR BEGEEFT, KOMT ER IN OM~

(Zoek het gevaar niet op)


THAILAND:- Stacey Dooley onderzoekt in Thailand de aanpak van yaba, een populaire maar zeer gevaarlijke drug. Verslaafden vertellen over de gevolgen van hun gebruik. Ook loopt Stacey mee met politieacties aan de grens en in cafés.

Thailand staat bekend om z’n extreem strenge drugswetgeving, maar dat betekent niet dat het land volledig vrij is van verdovende middelen. Integendeel, zo blijkt in Stacey Dooley onderzoekt: Drugs over de grens.

De Britse journaliste loopt mee met de Thaise politie, die de handen vol heeft aan de bestrijding van yaba. Deze combinatie van methamfetamine en cafeïne is populair onder de jonge bevolking en toeristen. Het is een zwaar verslavende drug die psychische aandoeningen kan veroorzaken en levens compleet kan verwoesten. Stacey krijgt toegang tot een verslavingsinstelling, waar ze spreekt met behandelaars en verslaafden en te horen krijgt hoe mensen in deze situatie terecht zijn gekomen.

Politie
De andere kant van het spectrum is de bestrijding van yaba. De Thaise politie zet grof geschut in om de drug volledig uit te bannen. Stacey mag mee met bestrijdingsacties langs de grens met Myanmar, waar de drug het land binnenkomt. Ook zit ze eerste rij bij politieacties in hoofdstad Bangkok.

Informatie en bron:
Foto’s: Screenshot
Content: Olleke Bolleke in
Bron: RTL.nl