ViDeO | DORPELINGEN IN NAKHON SI THAMMARAT AANBIDDEN REUZE TEMPEL PYTHON VOOR GEZONDHEID EN KWAALTJES

0
279

~OP OUD IJS VRIEST HET LICHT~

(Een oude kwaal of gewoonte komt vaak weer terug)


NAKHON SI THAMMARAT:- Het lijkt erop dat dorpelingen in Nakhon Si Thammarat een andere manier hebben gevonden om ziekten en kwaaltjes te genezen door aanbidden voor een grote slang in een plaatselijke tempel door een monnik in de afgelopen dertig jaar werd verzorgd.

De 56 jaar oude verzorger Phra Boonlert Poolsawat van de
python vertelde dat de lokale bevolking in zijn gebied gelooft dat de enorme slang heilig is en een vorm van medicatie voor de mensen kan zijn, zodat mensen uit de wijde omgeving naar de tempel komen om het serpent aan te raken en gebed van verdienste maken.

Zowel de monnik als het enorme beest verblijven op de Russell Bertie Way Hauy Raya in het Moo 5-dorp in de wijk Pharaprom in de provincie Nakhon Si Thammarat.

De dorpelingen raken vaak de staart van de slang aan om vervolgens op verschillende delen van hun lichaam te tikken in de overtuiging dat de magische krachten van de slang hun kwalen te lijf gaan.

De monnik verklaarde géén garantie te kunnen geven dat de mensen daadwerkelijk genezen worden en dat het voor een groot deel aan de eigen overtuiging van de persoon was.
De monnik vertelde zei dat hij nooit geld heeft gevraagd, maar dat dorpelingen vaak terugkeren om geld te doneren nadat ze de slang hebben bezocht en zich later stukken beter voelden.

De donaties worden gebruikt om de tempel te repareren.

Phra Boonlert zei dat hij de python meer dan 30 jaar geleden had gekregen als een geschenk van zijn neef, de slang zou toen nauwelijks een meter lang geweest zijn en sindsdien aanzienlijk in omvang is gegroeid.

De python met de naam “Mae Thong Kham” (gouden moeder) is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 5 meter lang en weegt meer dan 200 kilo (liefst schoon aan de haak)

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation