Home De Bezige Beer Culinair Video | DE THAISE KEUKEN VAN DE VROEGE MORGEN TOT DE LATE AVOND …….EEN TRAKTATIE!

Video | DE THAISE KEUKEN VAN DE VROEGE MORGEN TOT DE LATE AVOND …….EEN TRAKTATIE!

0
Video | DE THAISE KEUKEN VAN DE VROEGE MORGEN TOT DE LATE AVOND …….EEN TRAKTATIE!

~IN THAILAND ZIJN HET ALLEMAAL SMULPAPEN~

(Daar houden de mensen allemaal van veel en lekker eten)


THAILAND:- Het vroegere Siam, was ooit een land ver weg van hier. Die tijd is al lang voorbij. Tegenwoordig stappen steeds meer mensen ineen vliegtuig om een vakantie in dit land van de glimlach door te brengen.

Maar ook zien we dat steeds meer mensen een Thais restaurant in Nederland bezoeken.

Wat vinden we zo bijzonder aan Thailand en de Thaise keuken?

DE THAISE MAALTIJD
Voor de Thai is eten zo ongeveer het belangrijkste wat er is. De hele dag door geniet hij van een soep, gefrituurde snack, stoom¬≠hapje van de straatventer, een schijf meloen of een stukje geroosterd vlees of kip. Hij eet niet zoals wij, drie keer per dag, maar ‘graast’ de hele dag door.

VAN DE VROEGE MORGEN TOT DE LATE AVOND!
Overal wordt de hele dag gekookt en van ’s morgens vroeg tot ‘ s avonds laat ruik je de meest heerlijke geuren van verse chilipepers, knoflook (veel!), lente-ui, citroengras en koriander; kruiden, die in het merendeel van de gerechten worden gebruikt.

SOCIAAL SAMENZIJN
Als de Thai met vrienden en familie eet is dit meestal ’s avonds. Het gezelschap zit op de grond, vaak op een mat of plaid. In het midden worden de schaaltjes en kommen neergezet, over het alge¬≠meen allemaal tegelijk zoals ook in de Indonesische en Chinese keuken gebruikelijk is.

HETE SOEPJES !!
Ook de soep wordt als bij- en niet als voorgerecht geserveerd. Deze soep is meestal zo ‘heet’ dat het ook lekkerder is om het ergens bij (rijst, groenten) te eten. Er wordt alleen gegeten met vork (links) en lepel (rechts). Een mes is niet nodig, alles is hapklaar gesneden.

Met dank aan Olleke Bolleke