ViDeO | DE POLITIE VAN PATTAYA HEEFT ZIJN PIJLEN GERICHT OP ONSCHULDIGE DARTERS IN ONZE KUSTPLAATS

0
1418

~VAN GEEN HOUT PIJLEN WETEN TE MAKEN~

(In een bepaalde situatie niet meer weten wat te doen)


PATTAYA:- In de afgelopen dagen lanceerde de politie van Pattaya een compleet nieuwe actie, waarbij de Farang de dupe werd van dit hardhandig optreden, deze keer was er geen sprake van visumoverschrijdingen of andere buitenlandse criminaliteiten maar van onschuldig darten in een pub of bar.

Vorige week voerde de politie een aantal invallen uit in een aantal populaire horecagelegenheden waar expats en buitenlandse toeristen graag bijeenkomen. Het doel van deze invallen was om de dartborden in verschillende bars Soi 6, evenals op andere locaties in de badplaats te confisqueren.

Op de internet was te lezen dat ThaiVisa dat de stadspolitie een bar in Soi 6 binnengevallen was en wilde tot grote verbazing van het personeel de “dartboard-licentie” van de bar zien. Toen het personeel niet in staat was de benodigde “vergunning” te laten zien, nam de politie al hun dartborden in beslag.

Toen het personeel aan de politie vroeg hoe een dergelijke vergunning moest worden aangevraagd, kreeg het personeel van de bar te horen dat de licentie niet echt bestaat, maar dat het nu eenmaal een vereiste was.

De bestaande amusementsvergunning die vereist is voor bars, heeft geen betrekking op het spelen van darts, zo werd het personeel geïnformeerd. Tot nader order mag men dus niet darten in bars.

Het waren niet alleen bars in Soi 6 die werden onderworpen aan dit vreemde politieoptreden tegen darten. Inmiddels heeft de verslaggever van ThaiVisa begrepen dat deze nieuwe vereisten voor een ‘dartbordlicentie’ geresulteerd heeft in de annulering van een populaire dart-competitie van Pattaya waaraan veel expats in de stad deelnemen.

Inmiddels hebben de organisatoren van de dart-competitie voor amateurs de zaak opgepakt en zijn in gesprek gegaan met de ambtenaren van het gemeentehuis, evenals met de Thaise Darts Association om opheldering over deze zaak te krijgen.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat er hardhandig wordt opgetreden tegen de vele expats die altijd gedacht hebben meegedaan te hebben aan een onschuldig volkssvermaak.

In 2016 deed de politie een inval in de Jomtien bij de Pattaya Bridge Club, wat resulteerde in de aanhouding van 32 oudere buitenlanders, waaronder een 84-jarige Nederlandse vrouw, ze allen werden gearresteerd wegens gokken en in de politiecel gegooid.

Het incident veroorzaakte grote krantenkoppen over de hele wereld.

Informatie en bron:
Video: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: ThaiVisa