VIDEO | DE KHLONG SUAN MARKET IS MEER DAN 100 JAAR OUD EN ADEMT NOG STEEDS DE SFEER VAN HET VERRE VERLEDEN

0
195

~AL ZO OUD ALS DE WEG NAAR KRALINGEN~

(Erg oud)


CHACHOENGSAO:- De Khlong Suan Market ligt aan de oever van het Prawetburirom-kanaal in twee provincies: de provincie Chachoengsao en de provincie Samut Prakan

Deze traditionele markt dateert uit de tijd van koning Rama V. De markt herbergt veel verschillende winkels, die tegenwoordig zeldzaam worden, omdat ze in toenemende mate worden vervangen door moderne gemakswinkels en winkelcentra. De markt is half overdekt en strekt zich uit over zo’n 400 meter langs de zuidelijke oever van het kanaal. Aan de overkant bevinden zich een moskee (Masjid Al Wawatoniya) en een boeddhistische tempel, Wat Khlong Suan.

De bruggen die de markt verbinden met de religieuze samenstellingen zijn eenvoudig maar spectaculair – zoals twee tegenover elkaar liggende houten trapladders die zich in een hoek van 30 graden voegen, maar met een vlak stuk aan de bovenkant die de twee met elkaar verbindt.

Bezoekers zullen blij zijn met de traditionele marktsfeer terwijl ze genieten van een grote verscheidenheid aan smakelijke gerechten. In het verleden was de markt het gemakkelijkst bereikbaar per boot. Er was slechts één passagiersbootdienst van Chachoengsao naar Bangkok. Passagiersdiensten rijden nog altijd langs Khlong Saen Saep vanaf Phan Fa (Phra Sumen-fort) in het centrum van Bangkok naar Bang Kapi, ten noordoosten van Bangkok. De passagiersboten moeten een van de korte kanalen hebben gebruikt die Khlong Saen Saep verbinden met Khlong Prawet Burirom.

De boot pikte vroeger passagiers op in Chachoengsao, vaarde langs de Khlong Suan-markt en kwam uiteindelijk in Bangkok aan bij Pratunam (waterpoort). De markt is nog steeds een belangrijk en een doorvoerpunt voor forensen en vrachthaven. De markt tref je Thaise, Chinese en islamitische bevolking die vreedzaam in hetzelfde gebied woonde, zoals blijkt uit de architectuur van de tempels en moskeeën. Bovendien hebben de mensen altijd meegewerkt aan de ontwikkeling van de infrastructuur van de gemeenschap, bijvoorbeeld graven van kanalen en wegen aanleggen.

Hoewel ze van verschillende religies waren, hebben ze altijd van de ochtend café-borrels genoten om ideeën, ervaringen, nieuws en politiek te delen. De coffeeshops zijn altijd levendige klets plaatsen geweest. De lokale overheidsorganisaties van de twee provincies ondersteunen het behoud van zowel de gebouwen van de gemeenschap als de eenvoudige manier van leven. Daarnaast is Khlong Suan Market gepromoveerd tot de status van culturele attractie, waarvan bezoekers worden verwelkomd in de idyllische sfeer die teruggaat tot het bewind van koning Rama V.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: YouTube.be
Content: vanburen69
Bron: Thailandgek.com