ViDeO | DE CRIMEFIGHTER VAN THAILAND “BIG JOKE” WEET OOK IN MANILLA VAN WANTEN EN ROLT EEN THAISE CALLCENTER BENDE OP

0
479

~VAN WANTEN WETEN~

(Daarmee bedoeld dat iemand meteen aan de slag gaat als er iets moet gebeuren en alles ook goed uitvoert)


MANILLA:- De crimefighter Nr. 1 van Thailand, generaal Surachet Hakpal was rennend naar een huis in de lommerrijke buitenwijken van een woonwijk in Manilla te zien, om daar een Thais callcenter uit te schakelen.

De majoor generaal, die plaatsvervangend commissaris van Thaise toeristen politie is, staat bekend als Big Joke en heeft gisteren samengewerkt met de immigratiepolitie en het ministerie van Justitie van de Filippijnen in een grootscheepse internationale actie.

In een twee verdiepingen tellend pand in het Alabang-gebied van de Filippijnse hoofdstad haalden de autoriteiten 15 Thaise mannen uit het pand en arresteerde hen.

Hun baas komt uit Taiwan en is bekend bij Big Joke, die op bevel van RTP-chef Chakthip Chaijinda al verschillende callcenters heeft gepakt, zo publiceerde TPB-website met veel foto’s van de buste.

De meeste slachtoffers van de bende woonden in Bangkok en meer dan een jaar vanuit Manilla bestookt met telefoontjes.

In het afgelopen jaar zouden diverse Thaise mensen meer dan een 30 miljoen baht hebben verloren.

Er werd een groot aantal bewijzen in beslag genomen, waaronder organisatieplannen van de Thai die betrokken waren bij het plan en welbekende verondersteld worden het een en ander nog te bekennen.

De bende wordt verondersteld verbonden te zijn met andere operaties in Maleisië.

Thaivisa merkt op dat Surachet eerder werd geïnterviewd in de week waarin hij zei dat callcenteroperaties in het Thaise land vrijwel waren uitgeroeid.

Zijn manoeuvre naar de Filippijnen zou kunnen helpen om een ​​deel van zijn reputatie te herstellen na de recentelijke tegenvaller die hij ontving van posters na het nieuws dat hij van de regering een ​​vrouw in Londen te volgen vanwege het verspreiden van nepnieuws.

Om deze videoclip te bekijken, klik op deze link:

Informatie en bron:
Illustraties: Thai Tourist Police; CH7
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Tourist Police; CH7