ViDeO :- DE ARRESTATIE VAN DE DRUGS-VERDACHTE AUSTRALIËR EN ZIJN THAISE VROUW IS HET TOPJE VAN DE IJSBERG

0
1020

~ZAND IN DE RADEREN GOOIEN~

(Problemen veroorzaken bij iets dat in eerste instantie goed liep)


BANGKOK > PATTAYA:- De arrestatie van Luke Joshua Cook en zijn Thaise vrouw in Bangkok wegens drugs-criminaliteiten blijkt slecht een klein radertje in een groot geheel van internationale handel in harddrugs te zijn. 

De steden waar de handel plaatsvond zijn geconcentreerd op zowel Pattaya als Bangkok, zo meldt TNA.

Luke Cook, 34 en Kanyarat Wechapitak, 40, waren betrokken buj de ontvoering en moord in 2015 van Wayne Schneider in Pattaya. Ze worden ook verdacht van het dumpen van 50 kilo methamfetamine dat later bij de kust van Sattahip aangespoelde.
Later zou blijken dat dit een fragment was van een grotere partij drugs met een gewicht van 500 kilogram.

Informatie van het VN-bureau voor drugs en criminaliteit (UNODC) noemt de Europese maffia als algemene verdachte waarvan Cook ook deel van zou uitmaken. Hij zou zelf de tweede man binnen deze smokkelende bende zijn, een bende die zich bezig hield met de internationale drugshandel en andere grote criminaliteiten.

Een verslaggever van Thai News Agency schreef dat de Europese maffia zich in vele vormen manifesteert, vooral in Bangkok, Pattaya en het zuidelijk gelegen Phuket.
Ze houden zich onder de radar door legitieme bedrijven te beheren maar zijn dikwijls betrokken bij afpersing, drugsgebruik, het witwassen van geld en mensenhandel.Het UNODC stelt dat de Yakuza nog steeds ’s werelds grootste bedreiging is, hoewel hun invloed in Thailand grotendeels vanuit Bangkok bestuurd wordt.

Nummer 4 op de lijst van tien criminele bendes zijn degenen die betrokken zijn bij het fabriceren van valse paspoorten, welke grote gevolgen hebben voor Thailand, veelal Chinese burgers die valse paspoorten gebruiken in landen zoals Thailand te opereren.
De laatste maanden staan de callcenterbendes in Thailand de schijnwerpers welke bijna altijd door Chinezen worden bemand, deze groep staat op de 6e plaats van de lijst.

Wat de internationale handel in illegale drugs betreft, heeft Azië de grootste toename van methamfetamine de afgelopen tien jaar gezien. Dit omvat drugs die in Thailand bekend zijn als Yaba en Ice, drugs die regelmatig in het nieuws komen.

In tegenstelling tot heroïne die zich concentreert op landen zoals Afghanistan of cocaïne uit Midden-Amerika, kunnen meth-laboratoria overal worden opgezet echter de distributie en het gebruik van deze drugs veroorzaken een spoor van ellende, niet alleen in Thailand maar over de hele wereld.

Om de bijgaande videoclip te bekijken, klik even op deze link:

Informatie en bron:
Foto’s: Thai News Agency
Content: Olleke Bolleke
Bron: Thai News Agency