ViDeO | BUITENLANDERS OVERSPOELEN PATTAYA MET NEP BILJETTEN VAN 1000 BAHT | THAIS WAARSCHUWEN ELKAAR VIA FACEBOOK

0
621

~SLAPENDE VOSSEN VANGEN GEEN HENNEN~

(Je moet altijd op je hoede zijn)


PATTAYA: – In navolging van Olleke Bolleke, die gisteren zijn lezers waarschuwde voor valse briefjes van 1000 Bath, staat nu de wereld van Thaise handelaren in Pattaya op zijn kop en hebben ze in allerijl de social media ingeschakeld om elkaar te waarschuwen voor de in omloop zijnde valse bankbiljetten van 1.000 Baht.

De Facebook mededeling verscheen een dag nadat deze nieuwsbeer dit feit op zijn blog vermeldde.

Vanmorgen maakte een Thaise handelaar uit de stad er gewag van dat hij was opgelicht, de man ging zo ver dat hij zijn vinger in de richting van het midden oosten wees, vanzelfsprekend was deze handelaar in alle staten.
Deze 25 jaar oude handelaar in mobiele telefoons, Khun Jiradech Nomneuy, vertelde dat een aantal “khaek khao” mannen (een term die gewoonlijk gebruikt wordt om te verwijzen naar midden-oosterse mannen met een huidskleur) in zijn winkel waren geweest die een beschermingsfolie op een telefoon wilde.

Ze betaalden met het briefje van 1000 Baht voor het stukje beschermingsfolie van 250 Baht. Nadat de heren de winkel waren uitgelopen, merkte hij dat hij gefopt was.

De cijfers in de Thaise karakters en Roman letters stonden niet op gelijke hoogte en sommigen reacties op Facebook zouden de echte biljetten niet zo knisperen.

Siamchon News meldde deze morgen dat vier winkels van de Tesco Lotus in de stad door deze valsmunterij zijn getroffen.

De politie van Pattaya is gelijk op deze misstanden gedoken, waarbij rechercheur Sombat Kaewmoonmuk de aangewezen persoon was om het onderzoek te leiden. Hij vertelde dat zijn team zich eerst op de CCTV videobeelden gaat richten, om te kijken of ze een sprongetje in het onderzoek kunnen maken, volgens deze speurneus zou “het niet erg moeilijk moeten zijn” om de bende te identificeren.

“WEL WAARSCHUWDE HIJ IN NAVOLGING VAN OLLEKE BOLLEKE HET PUB,IEK OM VOORZICHTIG TE ZIJN”

Op de pagina van “We Love Pattaya” is gisteren ook een waarschuwing uitgegaan. https://www.facebook.com/welovepattaya58/posts/1975806706024124
Zij gingen echter zover om te vertellen dat er een bende buitenlanders in Pattaya aanwezig was, die de boel op grote schaal aan het oplichten waren.

Olleke Bolleke las op de Facebookpagina van “Birdvgo” dat ene de boze poster zijn woorden niet verhulde en noemde de bende “The Bloody Arabs”

Bekijk hier de videoclip:

Dus als iemand u vraagt een briefje van 1000 Bath te verkleinen, geeft u niet THUIS !

Olleke Bolleke