VERVELENDE MAKAKEN WORDEN UITGEZET IN PHUKET

0
2216

~DE AAP BINNEN HEBBEN~

(Geïncasseerd hebben)


PHUKET:- De apenpopulatie van Phuket geeft behoorlijk wat overlast en de apen beginnen steeds gevaarlijker te worden. De overheid is dan ook van plan om de apen over te plaatsen naar een onbewoond eiland in de buurt.De inspectie van onbewoonde eilanden wordt geleid door Pongchart Chouehorm, directeur van het Khao Phra Thaew reservaat, in Thalang. Vorige week was het team daar al mee bezig. Ze hebben de kleine eilanden Koh Malee, Koh Payu, en Koh Ngam, voor de zuidkust van Phuket geïnspecteerd. Er wordt gekeken of er genoeg te eten is voor de apen en of er genoeg water te drinken is.

“Deze eilanden zijn prima geschikt als nieuwe woonlocatie voor over te plaatsen apen,” zegt Pongchart. “Dit project is opgezet om de overlast van makaken te beperken bij Toh Sae Hill en Rang Hill in de Phuket stad, en bij het uitzichtpunt op Koh Siray. De populaties groeien snel, hebben te weinig woonruimte, en veroorzaken steeds meer problemen met de bevolking.”

Het plan om de apen te verhuizen naar onbewoonde eilanden kwam in mei, toen Pongchart en een team experts een paar eilanden inspecteerden, maar die waren niet geschikt. De zich misdragende makaken kwamen weer in het nieuws afgelopen week toen een bewoner gebeten werd in het been. Het team is toen met meer inzet naar een beter eiland gaan zoeken.

De gemeente waarschuwt regelmatig om de apen niet te voederen, maar de gebeten man deed dat toch. Hij had een zak apennootjes bij zich toen hij door de troep makaken werd aangevallen.

Bron: Bangkok Coconuts