VERSCHILLENDE BOEREN GEDUPEERD NADAT ZE NEP MESTSTOF VAN EEN BENDE OPLICHTERS UIT ROI ET HADDEN GEKOCHT

0
370

~GOEDKOOP IS DUURKOOP~

(Iets goedkoops kan later kosten veroorzaken, bijvoorbeeld door slechte werking, reparaties of onderhoud)


ISAAN:- Rond Kalasin in het noordoosten van Thailand reist een bende rond die nep kunstmest aan nietsvermoedende boeren verkopen. De politie van Kalasin heeft inmiddels 5 verdachten aangehouden die de niet-geregistreerde meststoffen aan boeren in het gebied verkochten.

Alle verdachten komen oorspronkelijk uit de provincie Roi Et, ook in het noordoosten. Ze leverden grote zakken kunstmest de boeren in een lokaal dorp en gebruikten daarbij een vrachtwagen met luidsprekers aan de bovenkant van de auto, eigelijk net zoals kleinere boeren rondrijden die fruit of groenten verkopen. Maar de kunstmest die ze verkochten was niet-geregistreerd en bleek erg goedkoop.

De politie deed een steekproef en kocht 15 zakken nepmeststof. In de pick-up lagen 132 zakken “Penguin Brand” meststof, 36 zakken organische meststof, 14 flessen Nano Chitosan (gemaakt van krabschaalafval), bonnen en een boekhouding om de verkoop bij te houden, het was dus een bende goed georganiseerde oplichters).

De dorpelingen in het gebied hadden bij de politie geklaagd over de verkopers die rondreden met de nepmeststof. Veel boeren hadden de mest gekocht en vreesden dat de onbekende ingrediënten hun gewassen zouden beïnvloeden.

De politie ontdekte ook dat de bende geen verkoopvergunning had, de kunstmestzakken waren allemaal onvoorzien van de mest gemaakt was of welke ingrediënten erin zaten.

Alle resterende zakken door de politie zijn in beslag genomen en de meststoffen zullen ook worden onderzocht door het ministerie van Landbouw in Kalasin om de inhoud te bepalen, zodat ze de slachtoffers van de mogelijke effecten kunnen informeren.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: talknewsonline.com
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: talknewsonline.com