VERLATEN PICK-UP TRUCK IN CHIANG RAI AANGETROFFEN MET 12 MILJOEN AMFETAMINE PILLEN

0
417

~ER ALS DE BLIKSEM VANDOOR GAAN~

(Zeer snel vertrekken)


CHIANG RAI:- De lokale bevolking had de verlaten pick-up truck maandag al op het midden van de weg zien staan, het vehikel had ėén wiel verloren. Toen de plaatselijke bevolking de pick-up eens nader ging bekijken, zagen zij dat het vervoermiddel tjokvol was geladen met drugs.

De bewoners van het district Wing Chiat bedachten zich geen minuut en belden de politie. De politie was snel ter plaatse en brachten het voertuig naar het politiebureau waar het tellen begon.

In totaal werden 57 zakken met 11.996.000 Yaba pillen gevonden, de hele partij bij elkaar had een gewicht van 1.425 kilo.

Politie generaal Thanitsak Theerasawat, speciaal adviseur bij de Royal Thai Police, vertelde tegen verslaggevers dat smokkelaars onlangs secundaire wegen zijn gaan gebruiken om politiecontroleposten te vermijden.

De pick-up was overbelast en dit is de waarschijnlijke reden dat de pick-up truck een wiel verloren had, waardoor de bestuurder eieren voor zijn geld gekozen zou hebben en er vandoor gegaan was. De 57 verpakkingen met pillen waren allemaal voorzien van de aanduiding “Y1” of “999” waardoor de politie meent dat de drugs van de drugshandelbende Wa afkomstig waren.

Informatie en bron:
Illustraties: Stickboy.bkk
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: Stickboy.bkk