Home Thailand Bangkok THAISE VERKIEZINGSCOMMISSIE ZEGT DAT DE VOORLOPIGE UITSLAG CORRECT IS

THAISE VERKIEZINGSCOMMISSIE ZEGT DAT DE VOORLOPIGE UITSLAG CORRECT IS

0
THAISE VERKIEZINGSCOMMISSIE ZEGT DAT DE VOORLOPIGE UITSLAG CORRECT IS

~DAT MAG DE DUIVEL WETEN~

(ik weet het niet)


BANGKOK – De verkiezingscommissie zegt dat de onofficiële resultaten van de verkiezingen gegeven in de avond nadat de stembussen gesloten waren accuraat zijn. Wel zeggen ze dat er pogingen om het systeem te hacken zijn waargenomen.

Het bureau van de verkiezingscommissie zegt dat hun gebruikte methode, de ‘Rapid Reporting System’, ontwikkeld is door de verkiezingscommissie in samenwerking met het bureau voor digitale ontwikkeling. Het wordt gebruikt door stembureaus om sneller te kunnen rapporteren naar het hoofdkantoor.

Toen de eerste resultaten binnen kwamen waren er fouten in de communicatie omdat er teveel data tegelijk binnen kwam. De ontwikkelaars hebben dat probleem direct aangepakt, en de centrale database werd niet geraakt.

De verkiezingscommissie geeft toe dat er pogingen zijn gedaan om het systeem te hacken, maar de ingebouwde veiligheidsmaatregelen wisten dat te voorkomen.

Het kantoor van de verkiezingscommissie accepteert dat de resultaten erg langzaam binnen kwamen, door technische problemen. Maar ze zeggen wel dat de onofficiële resultaten gebaseerd moeten zijn op 95% of meer van alle uitgebrachte stemmen.

Thai PBS World