VERKIEZINGSCOMMISSIE LIGT ONDER ZWAAR VUUR

0
263

~EEN BRANDENDE KWESTIE~

(een dringende, actuele zaak)


BANGKOK – Studenten van 9 Thaise universiteiten hebben een campagne gestart om de verkiezingscommissie in staat van beschuldiging te stellen omdat ze de verkiezingen van 24 maart niet goed geleid hebben, met als resultaat stemfraude.

De studenten noemen zich ‘de nieuwe generatie voor sociale veranderingen’. Ze nodigen het publiek en medestudenten uit om hun initiatief te steunen op hun website https://www.change.org. Er is grote belangstelling voor, meer dan 800.000 mensen hebben hun website bezocht en ondersteunt.

Ze hebben tafeltjes opgezet op hun universiteiten zodat medestudenten lid kunnen worden.De 9 universiteiten zijn Chulalongkorn, Thammasat (Rangsit campus), King Mongkut Institute of Technology (Thon Buri campus), Kasetsart (Bang Khen campus), Chiang Mai, Naresuan, Burapha, Prince of Songkhla (Pattani campus) en Rajabhat Rachanakharin.

De studentenraad van Thammasat Universiteit heeft een verklaring afgegeven waarin ze eisen dat er een onderzoek naar het gedrag van de verkiezingscommissie worden gevraagd vanwege de verkiezingen, en de slechte verklaring van de commissie over mogelijke stemfraude.

De studentenraad van Khon Kaen Universiteit is niet te spreken over de beslissing van de verkiezingscommissie om 1.500 stembiljetten uit Nieuw Zeeland niet mee te tellen omdat die te laat binnen kwamen.

Niet alleen de studenten zijn boos, de oppositiepartijen zijn dat ook. Ze eisen dat de commissie met de billen bloot gaat en alle gegevens laat zien van alle stembureaus over het aantal mensen dat gestemd heeft, en het aantal mensen dat daadwerkelijk gestemd heeft.

De verkiezingscommissie heet tot nu toe zelfs de onofficiële uitslagen niet bekend gemaakt. Ze wel zeggen dat die onofficiële resultaten vandaag (vrijdag) bekend gemaakt gaan worden.

Thai PBS World