VERKIEZINGEN: PRAYUTH ZEGT DAT DE MEDIA ZICH MOETEN INHOUDEN

0
217

~GAAT U MAAR RUSTIG SLAPEN, DE REGERING WAAKT~

(zei ooit een Nederlandse premier)


BANGKOK – Demissionair (en toekomstig) premier Prayuth heeft zijn zorgen geuit over mensen die de politieke ontwikkelingen sinds zondag nadrukkelijk volgen, en vraagt de media om meer discreet te zijn hoe ze het nieuws presenteren. Ze moeten er voor zorgen dat mensen niet gestrest raken.

Woordvoerder van de regering kol. Athisith Chainuwat, zegt, dat omdat de ceremonies verbonden aan de kroning van de koning van start gaan in april de premier wil dat de Thais zich gelukkig voelen en het land in vrede moet leven, de regering wil niet dat mogelijke politieke problemen roet in het eten gooien. De premier geeft advies aan het volk om het politieke nieuws met een korreltje zout te nemen, regelmatig te sporten en wanneer nodig rust te nemen.

Vice premier Chatchai Sarikalya roept de politieke partijen die zich ‘pro democratie’ noemen op om te stoppen met alle andere politiek partijen als ‘pro dictatuur’ te noemen. Die retoriek zaait haat en verdeeldheid en dat is niet goed voor het land. Toen hem gevraagd werd hoe de onderhandelingen verlopen met de 6 ‘pro democratie’ partijen gaf hij echter geen antwoord.

Chatchai vroeg ook om een eerlijke behandeling van de verkiezingscommissie die nu onder zware druk is komen te staan voor hun (mis)management van de verkiezingen afgelopen zondag. Hij zegt dat berichtgeving over stemfraude in de sociale media niet altijd terecht is, en dat het publiek daar rekening mee moet houden.

Thai PBS World