VERDACHTEN STROPERIJZAAK VAN DE BEERMARTER ONTKENNEN ALLES

0
199

~VAN LULLO KOMEN~

(Jedom houden)


KANCHANABURI:- Alle verdachten in de zeer bekende beermarter stroperij zaak, met een nog voortvluchtige, ontkennen alle aanklachten in de rechtbank.

Er zijn 14 verdachten, waaronder Watcharachai Sameerak, plaatsvervangend districtshoofd van het district Dan Makham Tia in Kanchanaburi. De voortvluchtige verdachte is een lid van de Karen stam onder de naam Jenra of Jeera.

File foto

De verdachten werden in oktober 2018 gearresteerd wegens stropen in het Sai Yok nationale park in Kanchanaburi. Ze waren in het bezit van een geweer met een geluiddemper, twee andere vuurwapens, munitie, en het lijk van een beermarter op het moment van arrestatie.

Boswachters van het park begonnen te zoeken naar de mannen, omdat ze het park niet verlaten hadden op sluitingstijd. Er werd direct aan stroperij gedacht.

De zaak heeft veel publieke belangstelling, omdat eerder in 2018 de bouwmagnaat Premchai Karnasuta ook gearresteerd werd wegens stroperij in een ander nationaal park. Gezien de publieke afkeer van stroperij door Premchai en vrienden, is het mogelijk te begrijpen waarom mensen de anti stroperij wetgeving aan hun laars willen lappen.

De politie heeft 14 verdachten gearresteerd op 17 aanklachten, die verschillen verdachte. Sommigen van hen krijgen verboden vuurwapen en alcoholbezit in een verboden gebied aan de broek.

Met uitzondering van Jenra kwamen alle verdachten voor het hekje gisteren om de aanklachten aan te horen. Omdat alle verdachten ontkennen gaat de rechtbank alle verdachten vervolgen. De verdachten weigerden te spreken met de media.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Centraal Thailand
Bron: Tha Nation