Home Featured VERBOTEN IN THAILAND: PROFIELFOTO’S IN UNIFORM

VERBOTEN IN THAILAND: PROFIELFOTO’S IN UNIFORM

0
VERBOTEN IN THAILAND: PROFIELFOTO’S IN UNIFORM

~WATER NAAR DE ZEE DRAGEN~

(Iets doen wat totaal zinloos is)


CHIANG RAI:- Een militaire eenheid heeft aangekondigd dat ze het leger politiek neutraal willen houden. Omdat te doen mogen militairen geen selfies in uniform meer nemen. Alle profiel foto’s moeten uniformloos zijn.Dat nieuws ging als een lopend vuurtje rond. Het begon op een rekruteringsbureau in Chiang Rai. Andere eenheden schrokken daarvan. Maar de kolonel die het verzonnen heeft zegt dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen.

“Ik gaf die order,” zegt kol. Sompong Unjai. “Het is een interne aangelegenheid binnen de eenheid. Het is niet het beleid van het Thaise leger.”

Soldaten onder zijn bevel mogen geen profiel foto plaatsen in uniform op Line, Twitter en Facebook. Ze mogen ook niet op de foto in uniform met politici.

De reden, zegt Sompong is om te voorkomen dat militairen zich gaan bemoeien met politieke partijen nu de verkiezingen er aan komen. “Anders ziet we er niet neutraal uit,” zegt de kolonel. “Mensen kunnen het gebruiken om het leger aan te vallen. Sommige voormalige officieren doen mee met de verkiezingen. Als hun ge├╝niformeerde ex-collega’s daar aanwezig zijn lijkt het of het leger die kandidaten persoonlijk steunt.”

De bewoording van het bevel laat niets aan de verbeelding over. Maar Sompong zegt dat het slechts een richtlijn is. “Het is niet verplicht. Iemand die de regel niet opvolgt wordt niet gestraft.”

Het bevel komt een paar dagen nadat Pheu Thai partijleden geklaagd hadden dat militairen een pro-junta partij steunden in het noordoosten. Het leger ontkent de beschuldiging.

Nadat Sompong’s bevel viraal ging dachten veel mensen dat het vanaf nu verboden is om foto’s in uniform online te plaatsen. Maar het leger zegt dat dit een misverstand is. Het leger is helemaal niet van plan om profielfoto’s in uniform te verbieden. Woordvoerder kol. Sirichan zegt: “zelfs mijn profielfoto laat me in uniform zien.”

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Khaosod