VERBOD OP GEBRUIK VAN TRANSVETTEN IN THAILAND

0
411

~EEN GEBOD MET VOETEN TREDEN~

(Zich totaal niet aan het gebod houden)


BANGKOK:- Gisteren is het verbod op het gebruik van kunstmatige verzadigde vetten van kracht geworden. Thailand is daarmee het eerste land in Azie dat de productie, import en verkoop van de deels hydrogenated oils en voedsel dat ze bevatten, verbiedt.

Verzadigde vetten worden al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw gebruikt om fast foods te bakken. Ze komen voor in margarine en snacks en kunnen leiden tot gezondheidsproblemen zoals hartaanvallen en andere problemen van de bloedsomloop.

De WHO heeft Thailand geprezen voor het verbod, alsmede voor de gevolgde procedure, zegt minister Piyasakol (Volksgezondheid). In plaats van te vertellen wat betrokkenen moeten doen, heeft de regering naar hen geluisterd en ze de gelegenheid gegeven zich op de transitie voor te bereiden. Ook heeft de WHO waardering voor de gevoerde voorlichtingscampagnes gericht op de particuliere sector en de bevolking. Vanaf woensdag zijn voedselimporteurs verplicht een certificaat af te geven dat garandeert dat hun producten vrij zijn van de verboden transvetten.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Pornprom Satrabhaya
Content: Lodewijk Kuis
Bron: Thailandgek.com