VANDAAG WAS HET D-DAY | VOLGENS GENERAAL HAKPARN ZIJN ER GEEN OVERSTAYERS MEER EN DE CORRUPTIE IS OOK TEN EINDE

0
309

~ALS JE JE NIETS VERBEELD, BEN JE OOK NIETS~

(Je mag je af en toe best even op de borst slaan)


THAILAND:- We kunnen een grote rode cirkel om woensdag “31 oktober 2018” op de kalender zetten. Het zou de dag zijn dat de corrupte praktijken bij de immigratiekantoren in het gehele land verleden tijd zou zijn en het aantal buitenlanders met een zgn. overstay in het koninkrijk zou precies “nul” zijn.

Zo was het aan het begin van deze maand gestelde doel van de immigratiechef majoor generaal Surachate Hakpharn en van plaatsvervangend Immigratie-generaal Srivara Ransibrahmanakul behaald, zo claimde beide generaals in het hoofdbureau van de Toeristenpolitie Thailand in Bangkok

Generaal Srivara vertelde trots dat de vertragingen op luchthavens en grensovergangen tot het verleden behoren. De immigratie beambten moeten een snellere en efficiëntere service bieden aan hen die Thailand komen en verlaten.

Maar hij waarschuwde immigratieambtenaren wel dat ze op hun hoede moeten zijn om ervoor te zorgen dat ze mensen weigeren binnen te laten die problemen kunnen veroorzaken. Hij noemde het voorbeeld van de Erawan-bomaanslag in Bangkok als een fout in het verleden en beweerde dat de locatie van bezoekers moet worden gecontroleerd.

Hij beweerde dat er vóór het harde optreden 100.000 mensen waren die te lang ongeoorloofd in het koninkrijk aanwezig waren, nu zouden er nog maar een handjevol in Thailand rondlopen maar deze zullen tegen het einde van november ook retour afzender gestuurd zijn.

Ondertussen sprak generaal Surachate over het einde van de corruptie met betrekking tot visa bij aankomst en tijdens visumverlengingen.

Hij zegt: “sinds ik vorige maand met mijn nieuwe job begon, zijn visumofficieren verplicht om vegetarisch te eten”, een duidelijk knipoog naar zijn eisen om te stoppen met het aannemen van steekpenningen.

De opmerkingen over het stoppen van corruptie bij de immigratiekantoren in Thailand is ook een duidelijke erkenning dat er in het verleden zulke corrupte praktijken aanwezig zijn geweest.

Generaal Srivara zei dat de implementatie van nieuwe technologie wat vertragingen zou kunnen veroorzaken, maar deze kinderziektes zullen binnenkort getackeld worden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: komchadluek.net
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: komchadluek.net