VANDAAG IS ER EEN GROTE CEREMONIE VOOR DE TALLOZE SLACHTOFFERS VAN DUIKERSBOOT “THE PHOENIX” OP PHUKET GEHOUDEN

0
136

~GA MET GOD EN TWEE BLANKEN~

(Afscheidsgroet, een blank of blanke was van de 14e tot de 16e eeuw een muntje van goed (blank) zilver; de waarde was gering)


PHUKET:- Vanmorgen vloeide er vele tranen van diepbedroefde vrienden en familie van slachtoffers tijdens een groot georganiseerde boeddhistische gebedsceremonie op de pier van Chalong.

De ceremonie, die vanmorgen om 08:00 uur begon, werd gehouden om de zielen van de overledenen vrede te brengen.

Vele mensen waren hierbij aanwezig zoals de gouverneur van Phuket, khun Norraphat Plodthong en Chen Xiongfeng, de adjunct-directeur-generaal van het departement van consulaire zaken van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het massale gebed volgde vanmorgen op de eerste crematies van vijf van de slachtoffers gisteren in verschillende tempels op Phuket.

De begrafenisdiensten begonnen gisteren om 19:30 uur in Wat Kosit Wihan in Sapam, ten noorden van Phuket Town, waar gouverneur Norraphat een massale gebedsceremonie leidde.

De mis werd georganiseerd door het ministerie van Cultuur in Phuket, in overeenstemming met de wensen van de familie, zo meldde de afdeling Public Relations van het gemeentehuis van Phuket.

Er werd gemeld dat de ceremonie werd gehouden omdat familie en familieleden van sommige van de slachtoffers de epische tragedie snel in Phuket snel wilden beëindigen.

Ondertussen worden de lichamen van 34 slachtoffers van de Phoenix ramp bewaard in vriescellen op het nabijgelegen tempelterrein.

Bij de grote herdenkingsdienst in de Wat Kosit waren vele vertalers van Thaise overheidsinstanties aanwezig om de ambtenaren en tempelbeheerders te helpen communiceren met de nabestaanden.

Het Chinese consulaat-generaal en particuliere bedrijven in Phuket schonken voedsel en dranken voor de verdienste, wat nodig is bij een boeddhistische uitvaartdienst.

Informatie en bron:
Illustraties: PhuketNews
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: PhuketNew