Vandaag de dag video | 11 JULI 1997 WAS EEN ZWARTE DAG IN DE GESCHIEDENIS VAN PATTAYA

0
1009

~DUIZEND DODEN STERVEN~

(Enorme angsten uitstaan)


PATTAYA:- Het Royal Jomtien Resort Hotel was een luxe hotel met 450 kamers verdeeld over het 17 verdiepingen tellende hoge gebouw aan het begin van Jomtien Beach nabij Pattaya.

Omstreeks 10:20 in de morgen op 11 juli 1997, ontstond een hevige brand als gevolg van een defecte propaangasfles in een restaurant op de begane grond van het hotel. Het vuur brandde woedde vervolgens 8 tot 12 uur over alle verdiepingen van het hotel en veroorzaakte de dood van minstens 91 mensen en raakte er 63 mensen gewond.

In het proces verbaal van de National Fire Protection Association schreef men de oorzaak van de brand toe aan menselijke fouten doordat een werknemer die een defecte klepconstructie op een gasfles in een restaurant op de begane grond had ontdekt; tijdens een poging om de klep af te sluiten, verhoogde de werker per ongeluk de gasstroom en veroorzaakte een explosie.

Het brandbare decorhout en de vinylstoffering van de restaurantzaak versnelde het vuur alleen maar, evenals een gebrek aan brandscheiding, compartimentering en actieve onderdrukkingssystemen.

Terwijl zwarte rook het hele hotel overnam, sprongen verschillende slachtoffers van de hoger gelegen etages de dood in.

Op het moment van de brand was het gebouw 8 jaar oud en daarom gebouwd volgens de brandveiligheidseisen en wetten van voor 1992, die alleen een verplichte installatie van brandalarm en rookmelders in Thaise hoogbouwhotels dicteerden.

De brand leidde tot een herziening van de veiligheidsnormen van andere hoogbouw in Chonburi en ten minste 200 andere gebouwen in de omgeving van Pattaya bleken niet te voldoen aan de brandveiligheidsnormen die voorafgaand aan de brand waren geschonden door het Royal Jomtien Resort Hotel.

Olleke Bolleke in Thailand