VANAF 1 MAART IS HET IN THAILAND VERPLICHT VOOR HET AANVRAGEN VAN RIJBEWIJZEN EEN MEDISCH ATTEST TE OVERLEGGEN

0
766

~EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM~

(Een goede lichamelijke verzorging en voeding vormen de basis voor een goede geestelijke gesteldheid)


THAILAND:- Degenen die van plan zijn om in Thailand een rijbewijs aan te vragen, moeten vanaf 1 maart extra formulieren invullen, aangezien de aanvragers vanaf dat moment een nieuw medisch certificaat moeten overleggen van een gekwalificeerde arts waarin bevestigd wordt dat hij of zij niet aan vijf specifieke ziekten lijdt.

De aanvragen die in aanmerking wil komen voor een rijbewijs, mag geen ziekten onder de leden hebben zoals elefantiasis, tuberculose en lepra. Mocht u drugs gebruiken of alcoholist zijn, ook in dat geval bent u ook bij het rijbewijs-centrum aan de verkeerde deur en kunt u geen rijbewijs aanvragen.

De directeur van het departement van Landtransport, Khun Sanit Promwong vertelde dat de aanvragers naast het indienen van een medisch certificaat, ook verplicht worden om eventuele ongevallen en of behandelingen die ze in het verleden hebben gehad, bekend te maken.

De doktoren die het certificaat van de aanvrager ondertekenen, moeten ook verklaren dat de aanvrager niet aan een handicap lijdt, voor zover deze een belemmering zijn bij het bedienen van een voertuig, ze ook geen geestesziekte hebben of symptomen van de vijf reeds genoemde ziekten vertonen. Het spreekt voorzichtig dat het departement van landvervoer alcoholisme en drugsgebruik ook als ziekte kenmerken.

De directeur-generaal verklaarde ook dat bij automobilisten die al in het bezit zijn van een rijbewijs en symptomen hebben van bv. hoge bloeddruk, die tot een ongeval kunnen leiden, het rijbewijs ingetrokken kan worden in het belang van de openbare veiligheid.

De plaatsvervangend secretaris-generaal van de medische raad in Thailand, Dr. Itthiporn Khanacharoen, zei dat de raad de nieuwe medische certificering heeft goedgekeurd zodat de de aanvragers met ingang van 1 maart verplicht zijn deze nieuwe maatregel te volgen.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS